News

Schimbări în examenul de Bacalaureat! Lucrările nu vor mai fi corectate în alte județe

10.09.2019 | 16:33
Examenul de Bacalaureat va avea câteva modificări în 2020. Sursa foto - facebook

Schimbări în examenul de Bacalaureat! Din acest an nu vor mai exista lucrări corectate, încrucișat, în alte județe și nici profesori-evaluatori. Astfel, profesorii care corectează lucrările la examenul maturității nu vor mai trebui să fie formați în „meserie”. Acestea sunt noutățile referitoare la organizarea examenului ce reies din ordinul ministerului publicat în Monitorul Oficial. Corectura între județe a fost introdusă în 2015.

Schimbări în examenul de Bacalaureat!

Atunci au fost vizate reducerea fraudelor și a acuzațiilor de mită. Articolul 9, alineatul (4) din ordinul MEN publicat în Monitorul Oficial:  “Cadrele didactice nominalizate ca profesori evaluatori sunt selectate, de regulă, din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educației Naționale”.

Vă reamintim că Articolul 9, alineatul (4), avea o variantă inițială: “(4) Cadrele didactice nominalizate ca profesori evaluatori sunt selectate din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Profesorii evaluatori dintr-un/din județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu.”

Schimbări în examenul de Bacalaureat! Bacalaureat
FANATIK ți-a prezentat lista admișilor în sesiunea de toamnă. Sursa foto – facebook

Lucrările nu vor mai fi corectate în alte județe

Ministerul Educației renunță astfel la obligativitatea ca profesorii corectori să fie formați în domeniul corectării exact în anul în care derulează cel mai mare proiect derulat de același Minister al Educației pe formarea profesorilor, “CRED”, cu buget de aproximativ 42 milioane de euro, cu finanțare nerambursabilă din bani europeni. În urmă cu doar câteva zile s-a încheiat sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019.

Aproximativ 50 de mii de elevi au încercat să obțină diploma, însă pentru mulți examenul a reprezentat o nereușită. Aceștia vor fi nevoiți să se prezinte din nou, de data aceasta, la sesiunea din vară a anului viitor.