Sport

Bianca Bazaliu și Cristina Laslo, lăsate acasă de Tomas Ryde după izbucnirea scandalului de dopaj! Vizitiu și Polocoșer, convocate de urgență la Mondial

19.11.2019 | 17:06
Bianca Bazaliu si Cristina Laslo lasate acasa de Tomas Ryde dupa izbucnirea scandalului de dopaj Vizitiu si Polocoser convocate de urgenta la Mondial
ADVERTISEMENT

Handbalul feminin românesc a fost lovit de un scandal de dopaj. După ce Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu au fost acuzate că au apelat la terapia cu laser intravenos, FANATIK a aflat că cele două jucătoare de la Corona Brașov convocate de Ryde nu vor face parte din lotul echipei naționale pentru Campionatul Mondial.


UPDATE, ora 17:07. Este oficial! Bianca Bazaliu și Cristina Laslo vor rămâne acasă după ce au fost notificate de ANAD că ar fi folosit terapia cu laser intravenos. În locul lor, la echipa națională au fost chemate Anca Polocoșer și Patricia Vizitiu, chiar dacă în cărți pentru convocare au fost și Elena Dache sau Laura Moisă.

ADVERTISEMENT

Jucătoarele acuzate de dopaj, înlocuite din lotul pentru Mondiale

Din informațiile FANATIK, cele trei jucătoare de la Corona Brașov, ce sunt implicate în scandalul de dopaj, nu vor mai face parte din lotul naționalei de handbal pentru Campionatul Mondial din Japonia. Locul Cristinei Laslo, Biancăi Bazaliu și Dariei Bucur urmează să fie luat de Elena Dache, de la Dunărea Brăila, Patricia Vizitiu, SCM Craiova și Laura Moisă, jucătoare la CSM București. Sorina Târcă nu a apărut nici după acest moment pe lista lui Ryde, deși se află într-o formă excelentă la echipa de club. Una dintre cele mai promițătoare jucătoare a României a fost extrem de afectată de ratarea lotului pentru Mondial, anunțându-și antrenorul de la Brașov, Ion Crăciun, că este dispusă să se lase de handbal.

Agenția Națională Antidoping suspectează că cele trei jucătoare de handbal de la Corona Brașov, selecționate inițial pentru Campionatul Mondial ce se va juca în Japonia, au folosit terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamente. Scandalul a apărut cu 12 zile înaintea turneului final, unde România a fost repartizată în aceeași grupă cu Ungaria, Spania, Muntenegru, Senegal și Kazahstan.

ADVERTISEMENT

Laură Moisă, lăsată inițial acasă din cauza carențelor fizice

Una dintre cele mai în formă jucătoare din acest sezon, Laura Chiper Moisă, a fost lăsată inițial în afara lotului de Tomas Ryde. Selecționerul a declarat că jucătoarea de la CSM București nu a fost convocată din cauza carențelor fizice.

Pot să spun că am convocat-o pe Sonia (n.r. – Sonia Seraficeanu) în locul Laurei Moisă pentru că nu am văzut progresul fizic pe care doream să îl văd. Aveam nevoie de mai multă viteză pe contraatac şi în retragerea în apărare. Aşa că am luat-o pe Seraficeanu în locul Laurei, pentru că nu am văzut progresul pe care doream să îl văd la ea”, declara Tomas Ryde la o conferință de presă.

ADVERTISEMENT