News

Schimbări la impozite. Ce are în proiect ANAF. Anunțul lui Eugen Teodorovici

25.06.2019 | 18:31
Schimbari la impozite Ce are in proiect ANAF Anuntul lui Eugen Teodorovici
ADVERTISEMENT

Eugen Teodorovici anunță schimbări la impozite. Agenția Națională de Administrare Fiscală are în plan reintroducerea impozitului forfetar pentru creșterea contribuțiilor la stat. Această nouă taxare, care s-a mai văzut în perioada când ministru de resort era Pogea (în epoca Boc) va fi aplicată antreprenorilor români și străini care își desfășoară activitatea în țara noastră.

Schimbări la impozite. Teodorovici readuce forfetarul în discuție

Declarațiile despre necesitatea introducerii forfetarului au fost făcute de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la conferința organizată de trustul Intact, intitulată „Politici fiscale pentru restructurarea financiară şi susţinerea mediului de afaceri”. Cel care se visează președintele României a motivat această idee cu care vrea să revoluționează fiscalitatea românească.

ADVERTISEMENT

Această temă va reintra în dezbatere în următoarea perioadă, după ce Ministerul de Finanțe va publica documentul cu toate prevederile pe care companiile de stat, dar și cele private ar trebui să le știe. Cât despre impozitul progresiv pe care PSD l-a susținut în urmă cu ceva timp, Teodorovici exclude această posibilitatea, dorind să introducă o măsură pe care tot PSD o critica în perioada guvernării PDL.

Eugen Teodorovici nu vrea impozitare progresivă. Sursa foto: euractiv.ro

Teodorovici: Nici vorbă de impozitare progresivă

„În România astăzi sunt aproximativ 1,2 milioane de contribuabili.Cam 45.000 aduc ca venituri 98%. Acesta înseamnă o mare parte din ceea ce înseamnă ANAF, resurse financiare, umane, sunt ca să zic aşa alocate fără un temei logic. Pe de altă parte, companiile sunt sufocate de foarte multe verificări pe care ANAF le desfăşoară.

ADVERTISEMENT

Şi atunci spun aşa: dacă un milion o sută şi ceva de firme aduc undeva la 2% atunci poate o abordare de acest tip, forfetar (impozit forfetar n.r.), ar fi mai indicată pentru ambele părţi. Şi pentru mediul de afaceri şi pentru ANAF”, a declarat astăzi Eugen Orlando Teodorovici.

Teodorovici a spus că în mod foarte probabil se va stabili o sumă fixă în funcție de rata de profit a fiecărei companii și astfel se vor evita controalele costisitoare pe acel contribuabil efectuate de ANAF.

ADVERTISEMENT
Tags: