News

Schimbări la indemnizațiile pentru mame. Cum se va modifica legea

14.05.2019 | 16:57
Schimbari la indemnizatiile pentru mame Cum se va modifica legea

Mamele aflate în concediu de creștere a copilului ar putea să primească indemnizație, dar în același timp să aibă voie să încaseze și alte venituri! Liviu Dragnea a declarat că a depus în Parlament un proiect de lege prin care mamele pot desfășura și alte activități fără a pierde banii de la stat., după ce vedeta Mirela Vaida Boureanu s-a plâns că este nevoită să crească trei copii doar dintr-o indemnizație de creștere a celui mai mic.

Mamele aflate în concediu de creștere a copilului ar putea primi indemnizația, dar ar putea avea și alte venituri

“Săptămâna trecută am primit un mesaj care îmi semnala faptul că actualele reglementări legislative nu permit mămicilor să aibă alte venituri decât cele din indemnizația de creștere a copilului. După ce am verificat și am constatat că există această piedică, am rugat-o pe Olguța Vasilescu să semneze alături de mine rapid inițiativa de modificare a acestei legi.

Astăzi am depus la Parlament și acest proiect care permite mămicilor aflate în concediu de maternitate să aibă și venituri din activități independente sau drepturi de autor. Mulțumesc celor care ne-au atras atenția ca să putem interveni rapid și să îndreptăm situația. Nimeni nu este perfect, noi așa am gândit legea, am dublat alocațiile pentru copii, dar asta ne-a scăpat.

Mirela Vaida Boureanu s-a plans ca trebuie sa creasca trei copii cu indemnizatia celui mic

Proiectul de Lege va fi dezbătut în procedură de urgență

Proiectul de lege va fi dezbătut în procedură de urgență în această sesiune. Sper ca de data aceasta PNL și Iohannis să nu aplice blocajul cu care ne-au obișnuit în ultimii doi ani, atacând orice proiect al nostru la CCR”, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe contul său de Facebook.

Un alt proiect de lege le vine în ajutor tot mamelor care se află în concediu de creștere a copilului! Mămicile care au un venit mai mic în timpul celei de-a doua sarcini, decât în cazul primei sarcini, vor primi indemnizația egală cu cea primită la primul copil! Un proiect de Lege prevede acordarea indemnizației de creștere a copilului anterior, dacă aceasta este mai mare decât indemnizația pe care părintele ar primi-o pentru noul copil care urmează să vină pe lume.