Fotbal international

Schimbări la Manchester United! Louis van Gaal CURĂŢĂ echipa de “balastul” cumpărat în vară cu 156 de milioane de euro

Manchester United a avut un nou sezon dezamăgitor, în care nu a avut forţa de a lupt pentru titlu, chiar dacă în vară au fost investiţi mai bine de 200 de milioane de euro în transferuri....
20.05.2015 | 16:24
Schimbari la Manchester United Louis van Gaal CURATA echipa de balastul cumparat in vara cu 156 de milioane de euro

Manchester United a avut un nou sezon dezamăgitor, în care nu a avut forţa de a lupt pentru titlu, chiar dacă în vară au fost investiţi mai bine de 200 de milioane de euro în transferuri. Louis van Gaal s-a confruntat cu mari probleme în defensivă, dar şi cu lipsa de formă a unor jucători cu salarii colosale, transferaţi pe bani mulţi cum sînt Falcao sau Di Maria. 

Obiectibul acestui sezon era cîştigarea titlului de campioană, însă încă din startul sezonului, sistemul cu 3 fundaşi implementat de van Gaal a dat rateuri. Au fost aduşi oameni în toate compartimentele însă mulţi dintre ei au dezamăgit, deşi sumele plătite au fost astronomice.

Transferuri inspirate vs. transferuri eşuate

Manchester United a transferat de 204 milioane de euro în sezonul trecut şi se părea că va fi cea mai puternică echipa din Premier League. Au fost însă multe transferuri care s-au dovedit neinspirate şi foarte puţini dintre jucători chiar şi-au meritat banii.

Transferuri neinspirate:

Angel Di Maria 75 de milioane de euro

Luke Shaw 37,50 de milioane de euro

Marcos Rojo 20 de milioane de euro

Daley Blind 17,50 milioane de euro

Radamel Falcao 7,6 milioane de euro (împrumut)

Total: 157,6 milioane de euro

Transferuri reuşite:

Ander Herrera 36 de milioane de euro

Total: 36 de milioane de euro

Plecări de calibru

Louis van Gaal va începe curăţenia la club imediat după încheierea sezonului şi presa engleză scrie că doi superatacanţi sînt deja pe lista neagră. United îi oferă lui van Persie să plece de unul singur, 5 milioane de lire sterline, olandezul mai avînd un an de contract cu “diavolii” şi un salariu de 300.000 de lire sterline săptămînal.

Următorul pe listă e Radamel Falcao, care a dezamăgit crunt şi nu îi va fi activată clauza de cumpărare de 45 de milioane de euro. Columbianul a avut şi el un salariu imens, 200.000 de lire sterline pe săptămînă.

Angel Di Maria e şi el pe lista de plecări. Adus pentru 75 de milioane de euro de la Real Madrid, argentinianul a fost o dezamăgire cruntă. El e dorit în Franţa de PSG, însă e puţin probabil ca francezii să plătească la fel de mult pentru argentinian.

Unul dintre cei mai buni jucători ai lui United din acest sezon, David De Gea are mari şanse să plece la Real Madrid, fiind în negocieri cu spaniolii.

Veniri spectaculoase

Singurul lucru bun din acest sezon e faptul că United s-a calificat în Liga Campionilor pentru sezonul viitor. Pentru a nu repeta sezonul dezamăgitor, englezii trebuie să investească şi sînt dornici să o facă.

Astfel, Louis van Gaal va avea din nou un buget record şi principalele ţinte ale “diavolilor” sînt Felipe Anderson, Mats Hummels, Ylkay Gundogan sau Thomas Muller.

Rămîne de văzut care dintre numele vehiculate vor veni pînă la urmă pe Old Trafford, însă cert e că United trebuie să schimbe dacă are pretenţii de titlu şi pretenţii pentru un parcurs lung în Liga Campionilor.