Sport

Schimbări majore în arbitraj la EURO! Explicația deciziilor, doar pentru căpitanii de echipă

Începând cu Campionatul European, arbitrii vor da explicații pentru deciziile luate. Doar căpitanii vor putea intra în dialog cu centralii meciurilor
14.05.2024 | 19:54
Schimbari majore in arbitraj la EURO Explicatia deciziilor doar pentru capitanii de echipa
Schimbări importante în arbitraj la Campionatul European din Germania. Fotbaliștii ar putea primi cartonaș galben dacă nu vor respecta noile reglementări Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Campionatul European din această vară va marca o premieră în ceea ce privește arbitrajul. Arbitrii vor oferi explicații mult mai clare pentru deciziile pe care le iau, dar numai căpitanilor echipelor.

Arbitrii vor oferi explicații căpitanilor de echipă

Roberto Rosetti, responsabilul Comisiei de Arbitri, a vorbit despre schimbările care vor avea loc odată cu Campionatul European din Germania. Acesta a precizat că se dorește ca oficialii meciurilor să își explice deciziile luate, mai ales cele criticate de fotbaliști. El a declarat:

ADVERTISEMENT

“Vrem arbitri cu o personalitate puternică care să ia decizii, uneori nepopulare, și să și le asume asta pe teren, dar vrem, de asemenea, ca ei să fie mai deschiși. Centralii vor oferi mai multe detalii jucătorilor și antrenorilor pentru a-i ajuta să înțeleagă ce a dus la luarea unor decizii și să creeze un climat de încredere, atât timp cât primesc mai multe informații”.

Cartonaș galben pentru fotbaliștii care protestează

Roberto Rosetti a punctat că aceste explicații vor fi oferite doar reprezentantului echipei, iar în cazul în care alți jucători vor dori detalii  suplimentare, aceștia risca să fie avertizați cu un cartonaș galben. Oficialul a precizat că echipele au misiunea de a informa fotbaliștii că doar căpitanul poate să vorbească cu arbitrul.

ADVERTISEMENT

“Este imposibil pentru arbitru să explice o decizie când este asaltat de un număr de până la 22 de jucători. Aceasta poate duce la întreruperea comunicării, iar jocul frumos poate deveni foarte urât foarte repede, ceea ce, toată lumea este de acord, este rău pentru imaginea fotbalului. Desigur, unele decizii vor fi întotdeauna dezbătute.

Cu toate acestea, în încercarea de a îmbunătăți starea de fapt, noi, cei de la UEFA, dorim ca arbitrii să explice mai multe din deciziile lor tuturor echipelor care participă la viitorul turneu UEFA EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Cum vom face asta? Ideea este simplă: cerem ca toate echipele să se asigure că doar căpitanul este singurul jucător care vorbește cu arbitrul. Le cerem căpitanilor să se asigure că coechipierii lor nu îl încurcă și nu îl înconjoară pe arbitru, permițând conversații directe pentru ca decizia să fie transmisă în timp util și cu respect”, a explicat Rosetti.

“Toată lumea va avea de câștigat”

Această modificare vine în contextul în care în tot mai multe meciuri apar momente în care arbitrii sunt asaltați de fotbaliști nemulțumiți, care cer explicații pentru deciziile centralilor. Rosetti a încheiat spunând că această decizie va crește popularitatea fotbalului.

ADVERTISEMENT

“Adoptarea acestei abordări și împuternicirea arbitrilor vor duce la o creștere a calității deja foarte ridicate a arbitrajului în competițiile noastre și la meciuri mai bune, de care jucătorii și fanii se vor bucura în timpul turneului.

Dacă putem facilita un dialog constructiv între arbitri și căpitanii echipelor, toată lumea va avea de câștigat, iar noi vom lăsa o moștenire pozitivă pentru viitorul acestui frumos joc. Jocul pe care îl iubim cu toții”.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni