ADVERTISEMENT
News

Schimbări majore pentru elevi, din toamnă. În ce condiții se va merge la școală, câte ore și cum vor arăta clasele

Autor: Stefania Bacanu | 16.06.2020 | 21:27
Schimbări majore pentru elevi, din toamnă. În ce condiții se va merge la școală, câte ore și cum vor arăta clasele
Schimbări majore pentru elevi, din toamnă. În ce condiții se va merge la școală, câte ore și cum vor arăta clasele. Sursa foto: Hepta.ro

Din toamnă, au loc schimbări majore pentru elevii. Clasele vor fi alcătuite din maximum 15 copii, care vor sta doar 4 ore la școală, a câte 30 de minute fiecare. Restul elevilor trebuie să studieze de acasă.

ADVERTISEMENT

Începerea cursurilor va avea loc pe 14 septembrie, iar în timpul orelor, elevii trebuie să păstreze între ei o distanță de patru metri pătrați, regulă care este impusă și în prezent, în timpul susținerii examenelor sau a testelor.

Acestea sunt noile reguli care trebuie aplicate și respectate odată cu redeschiderea școlilor. Documentul cu noile modificări a fost publicat de Ministerul Sănătății și trimis către toate unitățile de învățământ din data de 29 mai.

ADVERTISEMENT

Schimbări majore pentru elevi, din 14 septembrie. Cum se vor susține orele în școli

Pe lista noilor măsuri, care se vor implementa din 14 septembrie, se află și numărul elevilor care este permis într-o sală de curs. Acesta nu trebuie să depășească 10-15 persoane prezente în clasă. În plus, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă participarea elevilor prin rotație.

O parte să studieze de acasă, iar cealaltă parte să se prezinte la școală. O altă recomandare este ca una din cele 4 ore de curs să se desfășoare în fiecare zi în spații deschise cum ar fi, de exemplu, curtea școlii.

ADVERTISEMENT

În funcție de condițiile locale, numărul elevilor în clase poate crește, atât timp cât este îndeplinită condiția unui singur copil în bancă, dar nu se cunoaște, încă, ce înseamnă această creștere.

De asemenea, Institutul Național de Sănătate Publică susține că “experimentele la orele de chimie/fizică/biologie, care necesită mișcare și/sau interacțiune strânsă între elevi, nu trebuie organizate”.

ADVERTISEMENT

În plus, “elevii nu se vor muta din clasa de bază în laboratoare“, după cum s-a menționat pe lista măsurilor date de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!