Life

Schimbări majore pentru Facebook și Instagram. Toți utilizatorii din România vor fi afectați

Modificări importante pentru Facebook și Instagram. Românii se vor simți lezați după decizia luată de compania care le deține.
26.03.2023 | 17:05
Schimbari majore pentru Facebook si Instagram Toti utilizatorii din Romania vor fi afectati
Modificări importante pentru Facebook și Instagram. Românii se vor simți lezați după decizia luată de compania care le deține. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Schimbări majore pentru două dintre cele mai folosite rețele de socializare. Toți utilizatorii din țara noastră vor fi afectați, problema întâmpinată fiind una care durează de câteva zile. Ce trebuie să știe oamenii.

Modificări importante pentru Facebook și Instagram. Românii se vor simți lezați după decizia luată de compania care le deține

Facebook și Instagram trec prin modificări importante. Românii care stau pe aceste rețele de socializare se vor simți lezați după decizia luată de compania americană multinațională care le deține, și anume Meta.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți utilizatori au observat că în ultimele zile nu au mai putut să pună muzică pe fundalul videoclipurilor sau a fotografiilor, însă au crezut că situația se va remedia. Din păcate, lucrurile sunt în defavoarea oamenilor.

Mai exact, Meta a anunțat că nu va reînnoi acordul de licență cu Società Italiana Autori ed Editori (SIAE), organismul care gestionează și distribuie veniturile din drepturi de autor pentru artiștii de toate tipurile.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că nimeni nu va mai putea posta melodii pe Facebook și Instagram, în reeluri, pe fotografii sau în story-uri. Din fericire, nu toate piesele nu vor fi interzise, utilizatorii având la dispoziție mai multe melodii care nu fac parte din repertoriul SIAE.

„Această poziție împreună cu refuzul Meta de a împărtăși informații relevante în scopul unui acord echitabil, este în mod evident în contrast cu principiile sancționate de Directiva privind drepturile de autor pentru care autorii și editorii din toată Europa au luptat din greu.

ADVERTISEMENT

Este, în esență, o pagubă semnificativă pentru autorii italieni, care își vor vedea muzica (și veniturile aferente acesteia) eliminată de pe două platforme majore de socializare la nivel global. SIAE a continuat să caute cu bună credință un acord cu Meta, în ciuda faptului că platforma este lipsită de licență de la 1 ianuarie 2023.

SIAE nu va accepta imposturi din partea unei entități care își exploatează poziția de forță pentru a obține economii în detrimentul industriei creative italiene”, se arată într-un comunicat al societății, potrivit techgameworld.com.

ADVERTISEMENT

Ce piese vor fi afectate pe Facebook și Instagram

Piesele care fi afectate pe Facebook și Instagram sunt cele din muzica italiană pentru că foarte mulți artiști din această țară sunt incluși în catalogul SIAE. Concret, versurile lor vor fi dezactivate din clipurile postate deja pe social media.

Utilizatorii au posibilitatea să înlocuiască melodiile cu altele care se regăsesc în agenția de colectare a drepturilor de autor. SIAE a numit decizia Meta ca fiind una unilaterală pentru că îi lasă „nedumeriți pe autorii și editorii italieni”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut...
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut spune miliardarul a lăsat mască o altă femeie celebră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Celebrul van der Cart S-A MUTAT ÎN ROMÂNIA și s-a apucat de ALT...
Celebrul van der Cart S-A MUTAT ÎN ROMÂNIA și s-a apucat de ALT SPORT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Băsescu, previziuni pentru Capitală: Firea nu are nicio șansă
Băsescu, previziuni pentru Capitală: Firea nu are nicio șansă
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în...
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în sfârșit, pe sticlă
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la...
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la Sibiu. Bărbatul a fost prins la Păltiniș
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”