ADVERTISEMENT
Fotbal international

Schimbări majore pregătite pentru Premier League. De ce cluburi depind modificările

Autor: Eduard Dimiean | 12.10.2020 | 13:55
Schimbări majore pregătite pentru Premier League. De ce cluburi depind modificările
Schimbări majore pregătite pentru Premier League. De ce cluburi depind modificările (sursă foto: hepta.ro)

Premier League poate suferi niște schimbări majore iar toate aceste modificări depind în mare măsură de votul a 9 cluburi din cele 20 prezente în prima ligă engleză.

ADVERTISEMENT

Este recunoscut faptul că Premier League este cea mai urmărită cometiție sportivă din lume cu o audiență de 4.7 miliarde de urmăritori TV în peste 188 de țări de pe întreg mapamondul.

Cum pandemia de coronavirus a afectat majoritatea domeniilor nici Premier League nu a scăpat înregistrând pierderi imense în urma interdicției de a găzdui suporteri pe stadioane, decizie care s-a prelungit și peste termenul fixat inițial de 1 octombrie.

Schimbări majore pregătite în Premier League

Conform cotidianului The Telegraph se pregătește reducerea numărului de partcipante de la 20 la 18, eliminarea Cupei Ligii și suplimentarea fondurilor pentru celelalte ligi.

ADVERTISEMENT

Din încasările drepturilor TV pentru Premier League, treptat, se vor reține 250 de milioane de lire pentru cluburile din ligile inferioare iar toate aceste decizii vor fi luat de 9 cluburi care au cea mai îndelungată tradiție în Premier League. Va fi necesară o majoritate de 6 voturi dintr-un total de 9 pentru a aproba aceste schimbări.

Deasemenea de pregătesc și anumite modificări în sistemul de împrumut al unui jucător între cluburile din Anglia precum și stabilirea unui plafon maxim al prețului biletelor pentru suporteri.

Care sunt cele 9 echipe care pot decide modificările

Pe lângă celebrul “Big Six”, clubul select al celor mai mari forțe, se mai adaugă grupului de vot încă 3 echipe alese pe criteriul “longevității” în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Arsenal, se mai adaugă cluburi precum Everton, Southampton și West Ham United formând astfel factorul decizional în Premier League.

Aceste cluburi prin votul lor pot decide soarta regulilor ce vor urma să fie aplicate în Premier League, pentru ca o decizie să fie adoptată este necesară înturnirea a minim 6 voturi.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!