Life

Schimbări noi la Facebook și Instagram. Ce va fi diferit de această dată

Schimbări noi la Facebook și Instagram. Ce modificări aduce compania Meta de această dată pe cele două platforme de socializare.
22.11.2022 | 23:03
Schimbari noi la Facebook si Instagram Ce va fi diferit de aceasta data
Schimbări noi la Facebook și Instagram. Ce va fi diferit de această dată. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Noi schimbări la Facebook și Instagram. Vizați de acestea sunt copiii, care vor fi mult mai protejați odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli.

Schimbări noi la Facebook și Instagram. Ce va fi diferit acum

Meta anunță noi schimbări la Facebook și Instagram, pentru ca copii să fie mai protejați în fața posibililor prădători sexuali sau a persoanelor care nu au intenții curate.

ADVERTISEMENT

Astfel, adulții suspecți vor fi eliminați din secțiunile copiilor care ar putea duce la împrieteniri cu acest tip de persoane. După ce criterii vor fi alese aceste persoane suspecte nu s-a informat.

Ceea ce a făcut Meta a fost să editeze setările implicite de confidențialitate pentru a evita pe cât posibil contactul minorilor cu astfel de persoane dubioase care i-ar putea pune în pericol în orice fel.

ADVERTISEMENT

De acum înainte, orice copil sau adolescent se va înscrie pe Facebook va avea un set de reguli de confidențialitate mai stricte.

Copiii pot stabili cine să le comenteze la poze sau cine poate vedea lista lor de prieteni sau paginile de care sunt interesați.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care aveau deja create conturi înainte de aceasta actualizare, compania Meta a precizat că va încerca să îi facă pe acești utilizatori să adopte setările, dar nu va fi un factor de obligativitate la mijloc.

Și Instagram a implementat măsuri asemănătoare anul trecut pentru a proteja tinerii de pe reteaua de socializare.

ADVERTISEMENT

De la ce vârstă se aplică noile reguli de pe facebook și Instagram

Meta a mai transmis și faptul că lucrează la o modalitate prin care a oprit conturile blocate și raportate să contacteze utilizatorii minori. Noile reguli de la Facebook se vor aplica tinerilor mai mici de 16 ani.

Facebook va bloca în mod automat conturile persoanelor considerate suspecte pentru relațiile de orice tip cu copiii și nu vor fi afișate în lista de sugestii cu „Persoane pe care poate le cunoașteți”.

În ceea ce privește Instagram, compania vrea să testeze eliminarea completă a butonului prin care se pot trimite mesaje minorilor.

O modalitate prin care un adult suspect va fi identificat pe rețelele de socializare va fi dacă a fost blocat sau raportat de un cont al unui copil.

ADVERTISEMENT