News

Schimbări uriașe pentru iPhone în 2022. Cum vor arăta noile telefoane Apple, inclusiv viitorul SE 3

Apple vine cu schimbări importante în ceea ce privește iPhone-urile ce vor fi lansate în 2022. Unele dintre acestea vor avea parte de un design împrospătat.
10.12.2021 | 14:21
Schimbari uriase pentru iPhone in 2022 Cum vor arata noile telefoane Apple inclusiv viitorul SE 3
Schimbări importante de design pentru iPhone 14 Pro. Sursa foto: macrumors.com.
ADVERTISEMENT

iPhone a evitat să mai facă schimbări prea mari de design în ultimii ani, odată cu apariția modelului X, care a adus o transformare semnificativă a telefoanelor. La ceva ani după apariția acestui model, care a introdus o nouă linie de design pentru telefoane, iPhone 14 se pregătește să aducă o noutate importantă. Și modelul SE 3 ar putea fi diferit față de ce am intuit până în prezent.

Elementul de design care scoate cel mai mult în evidență iPhone-urile din ultimele generații este ecranul. Odată cu apariția modelului X, smartphone-urile au venit cu un ecran ”crestat” în partea de sus, în vreme ce alți producători au optat pentru alte variante. Ba chiar Samsung a luat în derâdere alegerea Apple, lansând reclame în care ia peste picior ”bretonul” telefoanelor iPhone.

ADVERTISEMENT

Iată că la câteva generații distanță de primul iPhone cu ecran ”decupat”, modelele ce vor fi lansate în 2022 vor aduce ceva nou pe piață. Nou pentru Apple, desigur, având în vedere că majoritatea producătorilor de Android folosesc deja un design de acest fel sau variații ale sale.

Astfel, modelele de top pregătit pentru anul viitor ar urma să aibă un ecran cu perforație, cel mai probabil camera foto fiind așezată pe mijlocul display-ului, în partea de sus. O publicație coreeană este citată de cei de la macrumors.com și indică faptul că modelele Pro (cu diagonala de 6,1 inci) și Pro Max (cu ecranul de 6,8 inci) vor beneficia de acest nou tip de ecran, care va trece ”la trecut” ecranul cu ”notch.” Nu întru totul, însă.

ADVERTISEMENT

iPhone 14 aduce schimbări importante de design, însă nu pentru toate modelele

Cu ajutorul acestui tip de design, Apple va putea oferi u suprafață mai mare a ecranului, fără să compromită însă camera frontală. Pentru a pune în practică acest design, însă, compania va trebui să mute componentele Face ID sub ecran. Unul din motivele pentru care actuala crestătură e display-urilor este atât de mare este faptul că o mulțime de senzori sunt adăpostiți de aceasta.

Spuneam mai devreme că designul cu ”notch” nu va dispărea complet. Asta deoarece Apple consideră că ecranul perforat trebuie rezervat doar modelelor scumpe (cu toate că norma pe Android se aplică atât la telefoane premium, cât și la cele de buget); din această cauză, alte două telefoane iPhone lansate în toamna lui 2022, care nu sunt ”Pro”, vor avea tot ecran cu notch.

ADVERTISEMENT

Pentru 2022, se anunță totodată dispariția modelului ”mini”, cu diagonala de 5,4 inci. Astfel, compania va avea în ofertă două telefoane de 6,1 inci și două de 6,7 inci.

Compania americană va folosi ecrane OLED LTPO pentru modelele Pro, astfel încât acestea să poată beneficia de rata de refresh de 120 Hz. Samsung a furnizat pentru iPhone 13 ecranele OLED, însă anul viitor, compania americană ar putea colabora și cu LG pentru o parte dintre aceste display-uri.

ADVERTISEMENT

Și analistul Apple Ming-Chi Kuo a relatat în repetate rânduri că unele modele de iPhone 14 vor avea ecran perforat. Șansele ca acest scenariu să devină realitate sunt din ce în ce mai mari, având în vedere apariția unei noi surse ce sugerează același lucru.

iPhone SE 3, două variante de telefon în următorii doi ani?

Nu doar modelele din seria 14 vor veni cu o schimbare importantă de design. Și în cazul lui iPhone SE 3, este așteptată o schimbare importantă de aspect. Conform aceluiași analist Apple, compania ar urma să lanseze modelul SE 3 în două variante, una în 2022 și una in 2023.

Asta înseamnă că modelul de anul viitor va avea un buton Home, dar va fi ultimul care va beneficia de această funcție. Modelul in 2023 va avea un ecran mai mare decât cel al actualului SE 2, de 4,7 inci. Și analistul Ross Young a sugerat anterior că un model SE cu ecran mai mare ar fi pregătit pentru 2023, dar că ar fi fost devansat pentru 2024, arată ubergizmo.com.

Noile telefoane ar putea avea și ceva mai multă memorie RAM, crescând de la 3 GB la 4 GB.

iPhone SE 3 ar urma să fie dezvăluit în primul trimestru din 2022 și va fi primul din această gamă care va avea un modem 5G. Cel mai recent model SE, a doua generație, a fost dezvăluit în 2020, într-un moment în care conectivitatea 5G încă nu era destinată telefoanelor mai ieftine.

ADVERTISEMENT
Tags: