Fotbal intern

Schimbările de antrenori din Liga 1 în pauza de iarnă. Ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani

10.01.2021 | 14:51
Schimbarile de antrenori din Liga 1 in pauza de iarna Ce sa intamplat in ultimii cinci ani
ADVERTISEMENT

Pauza de iarnă a produs mai mereu schimbări de antrenori în Casa Pariurilor Liga 1, iar actualul sezon nu a dus lipsă de modificări pe băncile tehnice ale cluburilor. FANATIK îţi prezintă ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani în această perioadă.

În comparație cu sezoanele precendete, în acest an, în pauza de iarnă din Casa Pariurilor Liga 1 au survenit doar două schimbări: Mihai Ianovschi a fost numit principal la FC Argeș, în timp ce Bogdan Andone îi ia locul lui Mihai Teja pe banca Voluntariului.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut, pauza de iarnă a produs un cutremur puternic la U Craiova, după ce Victor Piţurcă a părăsit echipa din Bănie cu o zi înainte de reluarea pregătirilor.

Pauza de iarnă din sezonul 2020/2021 a fost cea mai liniștită din ultimii trei ani

Doar două schimbări au apărut pe banca tehnică a echipele din Casa Pariurilor Liga 1, în cea mai scurtă pauză de iarnă din istoria competiției interne.

ADVERTISEMENT

FC Argeș și Voluntari sunt singurele echipe la care au existat modificări pe postul de antrenor principal. În același timp, patronul Universității Craiova l-a reconfirmat pe Corneliu Papură, dar staff-ul său tehnic și administrativ a suferit multiple modificări.

Schimbări de antrenori în pauza de iarnă a sezonului 2019/2020

Universitatea Craiova a suferit o lovitură puternică în pauza de iarnă a sezonului 2018/2019, după ce Victor Pițurcă a demisionat pe 4 ianuarie 2019. Antrenorul oltenilor a plecat de la Craiova cu o zi înainte ca reunirea lotului.

ADVERTISEMENT

“Piţi” a fost nemulţumit de lot şi de posibilele transferuri din acest mercato şi a luat decizia să-şi rezilieze contractul, așa cum FANATIK anunța încă din decembrie 2018. În locul lui “Piţi”, pe banca oltenilor a venit Corneliu Papură. Alte trei echipe şi-au schimbat antrenorul în iarna anului trecut.

  • FC Voluntari: Cristiano Bergodi a plecat pe ianuarie 6 ianuarie 2020, iar la ilfoveni ajunge Mihai Teja. Mihai Teja este numit pe 9 ianuarie 2020.
  • Poli Iași: Mihai Teja este demis pe 23 decembrie din Copou, iar pe 31 decembrie 2019 Mircea Rednic devenea principal.
  • FC Hermannstadt: Eugen Neagoe este demis pe 30 decembrie 2019, după doar trei luni. Este înlocuit cu Vasile Miriuță pe 7 ianuarie 2020.
ADVERTISEMENT

Sezonul 2018/2019: Nicolae Dică, out de la FCSB

Pauza de iarnă nu a fost de bun augur nici pentru Nicolae Dică, care nu a mai suportat criticile lui Gigi Becali și demisioana după ultimul meci al anului, pe pe 23 decembrie 2018, iar Mihai Teja, antrenorul lui Gaz Metan Medias, devenea noul antrenor al FCSB patru zile mai târziu. După plecarea lui Teja la FCSB, Edi Iordănescu avea să fie noul antrenorul principal al ardelenilor, începând cu data de 7 ianuarie 2019.

  • FCSB: Nicolae Dică a fost demis pe 23 decembrie 2018, iar în locul lui a fost instalat Mihai Teja.
  • Gaz Metan Mediaş: Mihai Teja a plecat la FCSB şi a fost înlocuit cu Edi Iordănescu
  • Concordia Chiajna: Dorinel Munteanu a fost demis pe 8 ianuarie 2019. În locul lui a venit Adrian Falub

Sezonul 2017/2018, cel mai liniștit pentru antrenorii din Liga

Antrenorii echipelor din Liga 1 au dormit liniștiți de sărbători și în pauza de iarnă, după ce o singură echipă și-a schimbat antrenorul principal, lucru fără precendent în ultimii ani.

Marin Barbu, fostul antrenor care a produs ,,Minunea din Ștefan cel Mare”, își rezilia contractul cu nou promovata Juventus București, pe data de 22 decembrie 2017, iar în aceeași zi era numit antrenor fostul jucător al Stelei, Marius Baciu.

Schimbări importante de antrenori în Liga în pauza de iarnă a sezonului 2016/2017

Pauza de iarnă din sezonul 2016/2017 a fost una dintre cele mai agitate din ultimii ani. Nu mai puțin de trei echipe din Casa Pariurilor Liga 1 și-au schimbat antrenorul principal:

  • ASA Tărgu Mureș: Dan Alexa pleacă pe 22 decembrie 2016 și semnează a doua zi cu Chiajna.
  • Concordia Chiajna: Dan Alexa devine antrenorul echipei pe 23 decembrie 2016
  • Pandurii Târgu Jiu: Petre Grigoraș pleca pe 9 ianuarie 2017 și era înlocuit de Flavius Stoican

Sezonul 2015/2016: Universitatea Craiova schimba din nou antrenorul

Universitatea Craiova a schimbat din nou antrenorul în pauza de iarnă a sezonului 2015/2016. Cuplul Cârțu-Sândoi nu a rezistat prea mult, deși începuse destul de bine campionatul. După etapa a-9-a, Cârțu a demisionat în urma insitențelor venite de la club, în timp ce Săndoi a mai rezistat 13 etape, fiind apoi dat afară de Mihai Rotaru, oltenii ajungând pe locul opt în clasament.

Pe lângă Universitatea Craiova, alte trei echipe şi-au mai schimbat antrenorii în pauza de iarnă din sezonul 2015-2016:

  • Petrolul Ploiești: Mihai Stoichiță pleca de la „găzari” pe 5 ianuarie 2016 și era înlocuit cu Constantin Schumacher.
  • ASA Tărgu Mureș: Petre Grigoraș era numit antrenorul echipei pe 29 decembrie 2015, în locul lui Cristiano Bergodi.
  • FC Voluntari: Gigi Mulţescu a demisionat pe 22 ianuarie 2016 şi a fost înlocuit cu Ionel Ganea.
ADVERTISEMENT