Fotbal international

Zidane a schimbat faţa Realului în doar 4 zile. Eden Hazard şi Gareth Bale, impresionanţi cu Sevilla

23.09.2019 | 12:00
Zidane a schimbat fata Realului in doar 4 zile Eden Hazard si Gareth Bale impresionanti cu Sevilla

Real Madrid a câștigat derby-ul cu Sevilla din deplasare, după un gol înscris de Karim Benzema. Echipa antrenată de Zinedine Zidane a reușit să mai șteargă din amintirile greu de suportat pentru fanii madrileni, după meciul cu PSG din Champions League, în care au fost „zdrobiți” cu 3-0, deși pentru campioana Franței nu au jucat Edinson Cavani, Kylian Mbappe și Neymar.

Cum a schimbat-o Zidane pe Real Madrid în doar 4 zile

Zinedine Zidane a schimbat tactica la Real Madrid, după ce echipa sa a fost învinsă cu 0-3 de PSG în Champions League. Tehnicianul francez a modificat sistemul de joc și a beneficiat și de revenirea lui Sergio Ramos, căpitanul Realului, care nu a avut drept de joc în Liga Campionilor. În duelul cu parizienii, Real Madrid a jucat un sistem 4-3-3, iar în meciul cu Sevilla, Zidane a abordat un sistem 4-2-3-1.

Pe lângă tactica modificată, revenirea lui Sergio Ramos în centrul defensivei echipei a fost benefică. Sevilla nu a avut niciun șut pe poartă în 90 de minute, iar Thibaut Courtois a reușit să nu primească gol, după o serie lungă în care nu mai reușise să termine un meci fără gol primit. Unicul gol al partidei a fost marcat de Karim Benzema, care a ajuns la 20 de goluri marcate în anul 2019, la egalitate cu Lionel Messi, doar Robert Lewandowski și Kylian Mbappe au cu un gol mai mult decât atacantul francez.

  • 47 de ani a împlinit Zindeine Zidane pe 23 iunie
Karim Benzema a ajuns la 20 de goluri marcate în 2019. Sursă foto: hepta.ro
Karim Benzema a ajuns la 20 de goluri marcate în 2019. Sursă foto: hepta.ro

Zidane, mulțumit de felul în care Bale, Hazard și James au ajutat apărarea

Zinedine Zidane a fost mulțumit de felul în care echipa s-a apărat, dar i-a evidențiat pe Gareth Bale și Eden Hazard, care deși sunt fotbaliști foarte ofensivi, au ajutat și defensiva Realului: „Munca în defensivă a tuturor jucătorilor a fost cheia victoriei cu Sevilla. Fiecare jucător trebuie felicitat pentru felul în care s-au dăruit pe teren. Merită să fie apreciați pentru că au depus un efort foarte mare”.

Zidane, mulțumit de felul în care Bale, James și Hazard au ajutat defensiva. Sursă foto: hepta.ro
Zidane, mulțumit de felul în care Bale, James și Hazard au ajutat defensiva. Sursă foto: hepta.ro

„Bale, Hazard și James au făcut un meci grozav, ei au ajutat mult și defensiva și au fost nevoiți să fie peste tot pe teren. Zero șuturi pe poarta lui Courtois. Trei puncte ca recompensă. Așa trebuie să jucăm!”, a mai spus tehnicianul francez.

  • 11 puncte în 5 etape are Real Madrid
  • 2 este locul pe care îl ocupă Real Madrid în La Liga