Mirel Rădoi schimbă sistemul câştigător de la Euro! “Vrem să aducem ceva în plus”

Andrei Șchiopu   
în Echipa nationala
09/09/2019, 18:47
Mirel Rădoi schimbă sistemul câştigător de la Euro! “Vrem să aducem ceva în plus”

Mirel Rădoi a vorbit înaintea partidei cu Danemarca despre schimbările pe care vrea să le facă în echipă. Partida cu danezii este prima după campania de succes a naționalei de tineret de la Campionatul European din Italia și San Marino. Selecționerul a anunțat că va face mai multe modificări în echipa de start.

Modificările pe care Mirel Rădoi vrea să le facă în meciul cu Danemarca

Mirel Rădoi a anunțat că va face niște schimbări în ceea ce privește tactica pentru confruntarea cu Danemarca: „E un drum nou, un nou început. Sper să fie un prim pas fericit și ne întoarcem acasă cu toate punctele. Întâlnim o echipă cu un selecționer nou, un spaniol, Albert Capellas, dar ne-am documentat bine. În plus, am avut pe cineva la amicalul lor cu Ungaria”.

„Trebuie să lăsăm deoparte ce a fost în vară, nu vreau ca jucătorii să resimtă presiunea. Aceasta trebuie să fie pe umerii antrenorilor. Dar am încredere în acest grup și cred cu tărie că ne putem califica din nou la turneul final”, a mai spus Mirel Rădoi.

  • 38 de ani a împlinit Mirel Rădoi pe 22 martie
Mirel Rădoi la conferința de presă. Sursă foto: sportpictures.eu
Mirel Rădoi la conferința de presă. Sursă foto: sportpictures.eu

„Filosofia de joc va fi aceeași, dar sistemul de joc va fi diferit!”

„E clar că singuri am ridicat nivelul așteptărilor. Românii vor din nou să ne vadă acolo și au încredere în noi că vom reuși. Asta ne motivează suplimentar. Vom implementa un alt sistem de joc, dar filosofia va fi aceeași. Veți vedea aceleași lucruri bune ca până acum. Vrem totuși să aducem în plus temporizarea, cred că asta ne-a lipsit până acum”, a încheiat antrenorul naționalei U21.

Lotul tricolorilor mici este compus din următorii jucători:

  • Portari: Aioani (Chindia Târgoviște), Ionuț Rus (Turnu Măgurele); Dur-Bozoancă (U Cluj)
  • Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal), Chindriș (FC Botoșani), Ricardo Grigore (Dinamo), Pașcanu (CFR Cluj), Constantin Dima (Astra), Boboc (Viitorul), Velisar (Gaz Metan Mediaș)
  • Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton), Oaidă (FCSB), Andrei Ciobanu (Viitorul), Olaru (Gaz Metan ), Vlad Dragomir (Perugia), Carnat (Sepsi), Mihai Dobre (Bournemouth), Neicuțescu (Dinamo), Florinel Coman (FCSB)
  • Atacanți: Adrian Petre (Esjberg), Drăguș (Standard Liege), George Ganea (Viitorul)
Închide ×