Fotbal international

Schwab a explicat incidentul cu Rusescu: ”N-a fost foarte inteligent”

31.08.2018 | 23:08
Schwab a explicat incidentul cu Rusescu Na fost foarte inteligent

Stefan Schwab, căpitanul celor de la Rapid Viena, a fost în prim planul unui incident bizar cu Raul Rusescu în meciul retur din play-off-ul Europa League dintre cele două formaţii. Mijlocaşul formaţiei austriece a primit un bileţel de pe banca de rezerve în ultimele minute ale jocului, dar Raul Rusescu l-a luat şi l-a aruncat pe jos, astfel încât fotbalistul să nu poată să citească indicaţiile.

FCSB conducea cu 2-1 pe Rapid Viena în ultimele minute din manşa retur din play-off-ul Europa League, dar acest rezultat nu era suficient pentru calificarea vice-campioanei României în grupele competiţiei. Oaspeţii s-au apărat cu disperare în ultimele minute, iar antrenorul echipei a trimis un bileţel prin intermediul mai multor jucători care îl viza pe Scwab, dar bucata de hârtie avea să fie interceptată de Raul Rusescu.

Stefan Scwab s-a amuzat pe seama incidentului

Fotbalistul lui Rapid Viena nu a apucat pe moment să citească mesajul transmis de antrenor, dar a recuperat bileţelul după încheierea fazei şi a subliniat faptul că atacantul celor de la FCSB a făcut o greşeală în momentul în care a aruncat biletul pe jos:

N-a fost foarte inteligent din partea lui, pentru că nu l-a rupt, l-a aruncat pe jos. L-am luat din nou şi m-am uitat pe el. O poveste amuzantă”, a declarat Stefan Schwab pentru vienna.at
Căpitanul celor de la Rapid Viena a acordat ulterior un interviu şi pentru Telekom Sport în care a analizat partida retur cu FCSB şi nu s-a ferit să recunoască că echipa lui a avut şi puţin noroc după ce Andrei Vlad le-a făcut cadou golul calificării în repriza secundă. Portarul celor de la FCSB a încercat să salveze o minge care se ducea în corner, dar a trimis mingea la un jucător de la Austria Viena care a recentrat, iar oaspeţii au înscris.
Eram nedumeriţi. FCSB a jucat bine în prima repriză, a fost mai bună decât noi. Sunt mândru de echipă. În ultimele săptămâni am pierdut cinci, şase jucători din cauza accidentărilor. Am folosit mulţi jucători tineri şi a fost un meci greu pentru noi. Ambele echipe au luptat. Noi am fost poate puţin mai norocoşi, puţin mai inteligenţi, de aceea suntem în grupe”, a explicat Schwab după meci.
FCSB a fost surclasată de Rapid Viena în play-off-ul Europa League şi va juca în faza grupelor după un succes cu 4-3 la general în dublă manşă. Formaţia austriacă face parte din Grupa G şi se va duela cu Villarreal, Spartak Moscova sau Rangers pentru un loc în fazele eliminatorii.
România trece în schimb printr-un moment extrem de dificil din punct de vedere al coeficienţilor după eliminarea lui CFR Cluj şi FCSB din Europa League. Pentru ediția 2019-2020 a cupelor europene, Liga 1 Betano pornește cu al 20-lea coeficient europen. Departe de celebrul loc 15, care oferă două poziții în Liga Campionilor, dar și de locurile care oferă un program mai bun. Practic, această poziție a 20-a este prima dintre cele care obligă echipa campioană ale respectivei țări să joace încă din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor pentru accederea în faza grupelor.