Life

Sclava lui Suleyman Magnificul care “a condus” Imperiul Otoman. Cumpărată de la tătari, Roxelana s-a luptat cu 299 de concubine pentru a-i deveni soție

Sclava lui Suleyman Magnificul care "a condus" Imperiul Otoman. Numele acesteia era Roxelana, o tânără frumoasă și ambițioasă care nu s-a lăsat până nu l-a cucerit complet pe sultan.
04.09.2022 | 17:25
Sclava lui Suleyman Magnificul care a condus Imperiul Otoman Cumparata de la tatari Roxelana sa luptat cu 299 de concubine pentru ai deveni sotie
Sclava lui Suleyman Magnificul care "a condus" Imperiul Otoman. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Suleyman Magnificul a fost o figură importantă în istorie, despre care s-au făcut chiar și filme. Dar cine a fost femeia care l-a influențat atât de tare încât a ajuns să ia decizii în conducerea acestuia?

Sclava lui Suleyman Magnificul a condus Imperiul Otoman. Roxelana s-a luptat cu 299 de concubine

Deși condus în mare parte de bărbați, ei fiind cei care aveau puterea, există o femeie care a avut o importanță semnificativă în Imperiul Otoman.

ADVERTISEMENT

Numele ei era Roxelana, o sclavă ucraineană capturată de tătari în Caucaz, unde a fost cumpărată de pe piața din Istanbul pentru sultanul Suleyman Magnificul.

Haremul lui Suleyman Magnificul avea patru concubine principale, acestea fiind cele care se luptau să devină mamă următorului moștenitor de tron. Pe lângă cele oficiale, mai existau 300 de concubine.

ADVERTISEMENT

La început, a făcut parte din stratul inferior al haremului, dar și-a început rapid ascensiunea, astfel că a devenit favorita cunoscutului cunducător Suleyman Magnificul rapid.

A fost protejată de mama sultanului și ajutată de eunucul responsabil de harem. Primește numele Hurrem – „cea fericită, zâmbăreață”.

ADVERTISEMENT

A reușit să o alunge pe consoarta sultanului care avea urmașul ce se presupunea că va veni la conducere, Mustafa, care a ajuns să fie ucis ulterior, după interceptarea unei scrisori false în care spunea că ar vrea să ia tronul tatălui.

După, Roxelana îi naște un moștenitor sultanului și îl convinge să îl ucidă pe Ibrahim, vizirul din Imperiul Otoman, deoarece el nu era de acord cu relația lor.

ADVERTISEMENT

Roxelana a devenit concubina principală și Suleyman a luat-o de soție

Roxelana a devenit concubina principală din harem și chiar l-a convins să facă ce nu reușise nicio femeie cu un conducător otoman: să o ia de soție.

Roxelena s-a convertit la islam, lucru care l-a bucurat mult pe Suleyman Magnificul, dar religia nu îi mai permitea să aibă relații intime în afara căsătoriei. La trei zile, sultanul a cerut-o de nevastă.

Dar influența Roxelanei nu se oprește aici. Ea avea un cuvânt de spus în ceea ce privește relațiile internaționale și oficialii din alte state chiar îi trimit cadouri.

Istoricii spun că Roxelana a avut un rol important în oprirea raidurilor tătarilor din Crimeea.

De asemenea, datorită scrisorilor trimise de ea către regele polonez Sigismund Augustus, se spune că a existat pace între Imperiul Otoman și această țară.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut...
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut spune miliardarul a lăsat mască o altă femeie celebră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la...
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la Sibiu. Bărbatul a fost prins la Păltiniș
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1