News

Sclavie în România anului 2022. Doi bărbați din Buzău au sechestrat doi băieți de 13 și 16 ani, pe care i-au obligat să muncească

Doi tineri din Buzău au fost sechestrați de doi bărbați, care i-au pus pe aceștia să muncească forțat, până când a intervenit Poliția.
30.09.2022 | 13:16
Sclavie in Romania anului 2022 Doi barbati din Buzau au sechestrat doi baieti de 13 si 16 ani pe care iau obligat sa munceasca
Doi bărbați aveau sclavi în Buzău. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Inculpații, în vârstă de 28 și 30 de ani, locuiesc în satul Căldărăşti, comuna Pogoanele din Buzău și au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Sclavie în România anului 2022, la Buzău

Aceștia au fost acuzați de ”libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forţată sau obligatorie”.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au primit informația că doi tineri sunt ținuți captivi într-un imobil și agresați de doi consăteni. În consecință, oamenii legii s-au deplasat la adresa menționată de sursă și au constatat că cei doi țineri erau ținuți sclavi.

Conform News.ro, care citează IPJ Buzău, minorii prezentau leziuni vizibile și au fost duși imediat la spital pentru evaluare medicală și acordarea îngrijirilor de specialitate.

ADVERTISEMENT

”Din cercetări a reieşit că, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi ar fi pus minorii în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa sau de a se apăra, folosind împotriva acestora acte de violenţă, totodată supunându-i la prestarea de munci agricole împotriva voinţei lor”, menționează sursa citată.

Agresorii se cunoșteau cu cei doi copii, lucru constatat de anchetatori. Se pare că unul dintre bărbați a avut o relație cu sora unuia dintre cei doi minori, în trecut.

ADVERTISEMENT

Joi, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei doi bărbaţi, pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forţată sau obligatorie.

În urma administrării materialului probator, în aceeaşi zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Aceste caz nu este singular în România, fiind înregistrate alte situații în care persoane defavorizate sunt sechestrate de anumite familii, în mediul rural, pentru a fi folosite drept sclavi moderni.

ADVERTISEMENT