Fotbal intern

Sclipirea care i-a făcut pe olteni să viseze la titlu! U Craiova are în curte un “Ilie Dumitrescu”. Video

27.07.2020 | 20:08
Sclipirea care ia facut pe olteni sa viseze la titlu U Craiova are in curte un Ilie Dumitrescu Video
ADVERTISEMENT

180 de minute o mai despart pe Universitatea Craiova de un titlu așteptat de 29 de ani. Flacăra speranței câștigării campionatului s-a aprins după reluarea sezonului.

Cu un tehnician nou pe bancă, Știința a reușit șase victorii din șase posibile și a ajuns principala favorită în bătălia pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Prima adversară după pauza provocată de pandemie a fost chiar Astra Giurgiu, iar partida de pe „Ion Oblemenco” a reprezentat și debutul lui Bergodi la conducerea echipei, unul cu succes. Toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără o „sclipire” care i-a adus pe „juveți” în ipostaza de a visa la titlu.

Puștiul de 17 ani al Craiovei și sclipirea care i-a făcut pe olteni să viseze la câștigarea campionatului

19 iunie, Universitatea Craiova primește vizita Astrei Giurgiu, în primul meci oficial al oltenilor după reluarea sezonului. Cu o săptămână înainte, Știința ar fi urmat să joace în primul meci oficial al fotbalului românesc, însă medicul echipei FC Botoșani a fost testat pozitiv cu COVID-19, astfel că duelul a fost amânat.

ADVERTISEMENT

Oare dacă jocul cu Botoșani s-ar fi jucat, soarta ar fi fost alta? Nu o să aflăm vreodată, cert este că astrele s-au aliniat pentru Universitatea, iar destinul pare să îi surâdă în acest an. Revenind la mijlocul lunii iunie, Bergodi nu avea parte de un adversar facil, la primul joc pe banca tehnică a „alb-albaștrilor”.

Trupa lui Bogdan Andone a fost o „nucă” tare pentu craioveni, așa cum se va întâmpla și în meciul de miercuri. În prima parte a jocului, ritmul jocului a fost dictat de „juveți”, însă Elvir Koljic nu a reușit să fructifice ocaziile avute. Totuși, după pauză, în ziua în care oltenii aniversau 46 de ani de la câștigarea primului campionat, Craiova a arătat ca o viitoare campioană. Ocaziile s-au înmulțit, iar deschiderea de scor a venit în mod firesc. Bosniacul „Goljic” a marcat după o pasă senzațională, cu călcâiul, a lui Alex Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Transferat la Astra de la Universitatea Craiova, Raoul Baicu a egalat în minutul 71 și agita spiritele în Bănie, ba chiar mulți strâmbau de nas când se gândeau la noul antrenor. Finalul jocului a reprezentat și punctul de plecare spre titlu. Ștefan Baiaram, intrat în minutul 84, a adus sclipirea de care avea nevoie Știința în acele momente și, poate, ale cărei efect se vede și în ziua de astăzi.

În prelungirile partidei, instinctual, „Fane” a luat o acțiune pe cont propriu, l-a driblat cu ușurință pe Gabriel Tamaș, iar incursiunea s-a finalizat cu o pasă de gol pentru același Elvir Koljic, golgheterul renăscut al „Campioanei unei Mari Iubiri”. FANATIK a analizat meciul și anunța că jocul Universității nu a impresionat, însă evidenția un element cheie al unei echipe care se bate la campionat, norocul. În Craiova – Astra 2-1, norocul a ținut cu cei mai buni.

ADVERTISEMENT

Ștefan Baiaram, „Ilie Dumitrescu” al Universității Craiova

Silviu Bogdan, fostul manager al Centrului de copii și juniori al Universității Craiova, a vorbit în platoul Olteni TV despre „perla” oltenilor: „Fane Baiaram este ca Ilie Dumitrescu, super fotbalist. Îl pot compara, are o calitate excepțională. Este un băiat foarte isteț și eu țin foarte mult la el și cred în el. Am avut ceva discuții cu cei din club că Fane era dorit la U17, dar el trebuia să joace mai sus.

Tot timpul am luptat ca jucătorii talentați să joace mai sus, la fel s-a întâmplat și cu Screciu și Mihăilă. Am avut grijă de Baiaram. Mihăilă și Baiaram sunt fotbaliști polivalenți. Cred că lui Fane i se potrivește Franța.”

  • 9 apariții a strâns Ștefan Baiaram în tricoul Universității Craiova
  • 200.00 de euro este cota jucătorului de 17 ani 

FANATIK a prezentat povestea emoționantă a tânărului fotbalist născut în „Cetatea Băniei”. Ștefan Baiaram a fost dorit de Atalanta și poate deveni unul dintre cei mai importanți jucători ai României. Dacă lucrurile decurg bine, Astra și Craiova ar trebui să dea piept miercuri, de la ora 21:30, pe stadionul „Marin Anastasovici”. Fără miză pentru gazde, duelul este extrem de important pentru „alb-albaștri”.

Cu o victorie, Universitatea își poate asigura și varianta egalului la ultimul meci, cel cu CFR Cluj. Ba chiar mai mult, dacă jocul rezultatelor este favorabil, iar ardelenii pierd cu Botoșani și FCSB, Știința poate deveni campioană înainte de ultima etapă a play-off-ului Ligii 1 și să meargă în primul tur al UEFA Champions League.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 1,75 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT