Sport

SCM Râmnicu Vâlcea a suspendat contractele sportivilor. Anunțul campioanei României

27.03.2020 | 16:41
SCM Ramnicu Valcea a suspendat contractele sportivilor Anuntul campioanei Romaniei
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana României la handbal feminin, a anunțat suspendarea contractelor jucătoarelor în perioada de stare de urgență, situație cauzată de pandemia de coronavirus.

SCM Râmnicu Vâlcea a suspendat contractele

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile sportive și, în același timp, a diminuat încasările cluburilor.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana României la handbal feminin, formație calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a anunțat, printr-un comunicat, suspendarea contractelor sportivelor în perioada de stare de urgență.

Consiliul de Administrație al Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, întrunit în ședință ordinară în data de 24.03.2020, hotărăşte următoarele:

ADVERTISEMENT

Pe perioada Stării de Urgență instituită pe teritoriul României și până la declararea oficială a încetării stării de urgență, se suspendă contractele de activitate sportivă încheiate cu participanții la activitatea sportivă din cadrul Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea.

Participanții la activitatea sportivă, pe perioada suspendării beneficiază de o indemnizație de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

ADVERTISEMENT

Decizia va fi suspendată în momentul în care autoritățile vor ridica Starea de Urgență. Sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil”, se arată în comunicatul emis de SCM Râmnicu Vâlcea.

CSM București a luat aceeași decizie

Pe 25 martie, CSM București a anunțat că a suspendat contractele angajaților în perioada în care este decretată stare de urgență pe teritoriul României, din cauza pandemiei de coronavirus, sportivele urmând să încaseze 75% din salariul mediu brut.

ADVERTISEMENT

Situația actuală a dus la suspendarea Ligii Naționale de handbal, unde CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea împart prima poziție a clasamentului, și a meciurilor din Liga Campionilor.

Campioana României urma să joace cu Metz în sferturile de finală ale competiției continentale, în timp ce clubul din Capitală întâlnea Gyor.

ADVERTISEMENT