Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor. CSM București, în urna a treia valorică. Sezonul începe la 13 septembrie

24.06.2020 | 11:16
SCM Ramnicu Valcea cap de serie la tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor CSM Bucuresti in urna a treia valorica Sezonul incepe la 13 septembrie
ADVERTISEMENT

Echipa SCM Râmnicu Vâlcea va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor pentru sezonul 2020-2021.


UPDATE, 24 iunie, ora 11:17 / EHF a anunțat pe site-ul oficial că ediția viitoare a Ligii Campionilor va începe la 13 septembrie și a dat programul etapelor săptămânale, dar şi cel al fazei play-off, sferturilor de finală şi al Turneului Final Four.

ADVERTISEMENT

Astfel, meciurile tur-retur din grupe se vor derula între 13 septembrie 2020 şi 14 februarie 2021. La start se vor afla 16 echipe, împărţite în două grupe, iar primele două clasate se vor califica în sferturile de finală.

Echipele de pe locurile 3-6 vor juca play-off, pentru celelalte patru locuri disponibile, în sistem eliminatoriu, în 6-7 martie şi 13-14 martie 2021. Sferturile de finală sunt programate în 3-4 aprilie şi 10-11 aprilie, iar Turneul Final Four, în 29-30 mai 2021, la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 22 iunie

EHF a anunţat, luni, repartiţia în urnele valorice, iar cele două reprezentate are României sunt SCM Râmnicu Vâlcea în prima urnă valorică şi CSM Bucureşti în cea de-a treia.

Cele două echipe românești sunt calificate și în sferturile de finală ale actualei ediții a Champions League, dar EHF încă nu a luat nicio hotărâre în privința continuării competiției.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea va fi cap de serie la tragerea la sorţi din Liga Campionilor

Ambele formații românești au încheiat faza grupelor pe poziția a patra și astfel vor întâlni în sferturi câștigătoarele grupelor. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea va da peste Metz, în timp ce ”tigroicele” vor întâlni deținătoarea trofeului, Gyor ETO.

Deși nu au decis nimic pentru sezonul viitor, șefii handbalului european au stabilit deja urnele valorice pentru tragerea la sorți a grupelor ediției viitoare din Liga Campionilor, iar SCM Râmnicu Vâlcea va fi cap de serie.

ADVERTISEMENT

În prima urnă valorică la tragerea la sorți care va avea loc la 1 iulie, la Viena, se vor mai afla campioana Gyor ETO, Rostov-Don și Metz. CSM București a fost plasată în urna a treia valorică alături de ȚSKA Moscova, FTC-Rail Cargo Hungaria și Brest Bretagne.

În urna a doua au fost incluse Buducnost Podsgorica, Team Esbjerg, Vipers Kristiansand și Borussia Dortmund, iar în ultima urnă valorică se află Krim Mercator, HC Podravka Vegeta, Odense Handbold și SG BBM Bietigheim.

Cele 16 echipe aflate la start vor fi împărţite în două grupe de câte opt, însă formaţii din aceeaşi ţară nu se vor afla în aceeaşi grupă. După meciurile tur-retur, primele două clasate se vor califica direct în sferturile de finală, iar cele de pe locurile 3-6 vor disputa play-off, eliminatoriu, pentru alte patru locuri disponibile.

CSM București a primit un wild card pentru a putea evolua în faza grupelor Champions League în sezonul viitor. În schimb, la masculin, Dinamo București nu a primit invitație de participare.

ADVERTISEMENT