Sport

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 22-29. „Tigroaicele“, parcurs perfect în primele 10 etape

18.02.2021 | 20:00
SCM Ramnicu Valcea  CSM Bucuresti 2229 Tigroaicele parcurs perfect in primele 10 etape
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti, din etapa a zecea a Ligii Florilor s-a încheiat cu scorul de 27-22 în favoarea echipei din Capitală. În urma acestui rezultat. CSM a acumulat 30 de puncte (maximum posibil) şi s-a distanţat la 5 puncte în fruntea clasamentului. Este urmată de Baia Mare şi de adversara de astăzi, SCM Râmnicu Vâlcea.

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 22-27

Min. 60: Final de meci. „Tigroaicele“ se distanţează în fruntea clasamentului. SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 22-27

ADVERTISEMENT

Min. 50: Se menţine diferenţa de 4 goluri. SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 18-22

Min. 40: Bucureştencele se desprind pe tabelă. SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 12-16

Min. 30: După o repriză extrem de disputată „tigroaicele“ intră în avantaj la pauză. SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 9-11

Min. 20: Oltencele se desprind pe tabelă. SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 7-5

Min. 10: Grubisic a avut mai multe intervenţii excelente în poarta „tigroaicelor“. SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 2-3

ADVERTISEMENT

Min. 0: A început partida! SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 0-0


UPDATE 18 februarie, ora 19:30 / Clara Preda a debutat în Liga Naţională în poarta lui CSM Bucureşti, după ce titularul postului, Jelena Grubisic, s-a accidentat. Preda a evoluat cu un tricou cu numărul 3.


În acest moment CSM Bucureşti este lider după nouă meciuri cu punctaj maxim, 27 puncte.  Campioana la zi este însă echipa vâlceană, aflată pe locul 3, cu 21 de puncte, dar care are un meci mai puţin şi a pierdut deja o partidă. Un succes al vâlcencelor ar apropia echipa lui Florentin Pera de lider la trei lungimi.

ADVERTISEMENT

Ambele formaţii au evoluat şi în grupele principale ale Ligii Campionilor şi urmare a noului sistem competiţional impus de Federaţia europeană de handbal se vor înfrunta între ele în luna martie, pentru calificarea în sferturile de finală. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că bucureştencele au terminat grupa A pe locul 3, în timp ce Vâlcea a fost a şasea în Grupa B şi prin împerechere sorţii au făcut ca reprezentantele României să se afle faţă în faţă.

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti Live stream TVR 1

Partida SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti se joacă joi, 18 februarie, în turneul de la Sfântu Gheorghe, de la ora 18:30, meciul contând pentru etapa a 10-a din prima ligă. Jocul este televizat în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1, dar îl mai puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO

ADVERTISEMENT

Meciul ar fi putut fi amânat dacă gruparea din Capitală ar fi solicitat acest lucru, întrucât înaintea jocului antrenorul Adi Vasile şi şapte jucătoare au fost testate pozitiv la coronavirus şi prin urmare au intrat în izolare pentru două săptămâni. În aceste condiţii CSM putea solicita amânarea partidei, însă Remus Drăgănescu, şeful secţiei de handbal de la CSM a declarat că a fost dorinţa fetelor care pot intra pe teren ca să nu existe amânare.

CSM are şi jucătoare importante accidentate

La cele şapte jucătoare infectate se mai adaugă două accidentări extrem de importante, Alexandrina Barbosa şi Dragana Cvijic, astfel încât a fost nevoie să se completeze lotul cu junioarele Clara Preda pe postul de portar şi Zofia Csavar, pe cel de centru.

Practic, dintre numele cunoscute din echipa tigroaicelor au rămas portarul Grubisic, extremele Smeets, Dembele, Martin, Moisă, interii Neagu şi Lazovic, centrul Perianu, pivotul Crina Pintea. Un lot foarte limitat numeric, doar 12 jucătoare, dintre care doi portari, ceea ce face din Vâlcea o favorită certă la victorie.

CSM a făcut patru transferuri de top

Ambele echipe au făcut deja cumpărături în  vederea viitorului sezon, CSM hotărând că a venit momentul să meargă pe mâna norvegiencelor şi a reuşit să pună mâna pe două dintre starurile lui Vipers Kristiansand, echipa care le-a chinuit serios pe bucureştence în grupele Ligii Campionilor.

Pe banca lui CSM va sta în premieră fosta jucătoare  Iulia Curea. Vâlcea, cu Florentin Pera la pupitrul de comandă, poate aduce CSM-ului primul eşec în competiţia internă. De altminteri şi casele de pariuri s-au repliat din mers după situaţia creată şi vede actuala campioană favorită la o cotă de 1,80, faţă de 2,70 pentru CSM.

ADVERTISEMENT