Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, noua campioană a României la handbal feminin! CSM București a ratat trofeul după patru ani

12.05.2019 | 21:33
SCM Ramnicu Valcea noua campioana a Romaniei la handbal feminin CSM Bucuresti a ratat trofeul dupa patru ani

SCM Râmnicu Vâlcea a devenit matematic campioana României la handbal feminin, după victoria 29-26 de acasă cu CSM Slatina. Toate biletele pentru acest joc s-au epuizat în numai 50 de minute, localnicii așteptând cu nerăbdare cel de-al 20-lea titlu din istoria orașului. 

SCM Râmnicu Vâlcea, noua campioană a României la handbal feminin!

Până în 2013, vâlcenii au fost reprezentați la cel mai înalt nivel de Oltchim, însă clubul s-a desființat, astfel că au urmat câțiva ani complicați pentru suporterii din Râmnicu Vâlcea. Până la urmă, autoritățile locale au format o nouă echipă, iar cu ajutorul sponsorilor, SCM Râmnicu Vâlcea a devenit o forță în handbalul românesc.

Primul semn spre succes a fost dat încă din toamna anului trecut, când SCM a învins CSM București în Supercupa României. A urmat apoi victoria din campionat, din meciul direct disputat la București. A fost meciul care a decis titlul practic. SCM s-a impus atunci la trei goluri, iar CSM a reușit un succes la un gol diferență în returul de la Râmnicu Vâlcea. În rest, SCM și-a câștigat toate partidele jucate în campionat.

Fetele de la Ramnicu Valcea au dat startul petrecererii dupa victoria obtinuta in etapa 23
Fetele de la Ramnicu Valcea au dat startul petrecererii dupa victoria obtinuta in etapa 23

Pe cât de bună a fost SCM Râmnicu Vâlcea, pe atât de slabă a fost CSM București în acest sezon. „Tigroaicele” nu au dezamăgit doar în campionat, ci și în Liga Campionilor, acolo unde au fost scoase încă din sferturi de franțuzoaicele de la Metz, într-o dublă fără istoric. Semne s-au văzut încă din grupe, acolo unde CSM a înregistrat rezultate negative în momentul când avea nevoie de victorie cu adversare accesibile.

Conducerea clubului îl așteaptă acum pe Thomas Ryde să schimbe mentalitatea echipei, acesta urmând să lucreze îndeaproape cu jucătoarele autohtone, după ce a fost numit și selecționerul României. În plus, Cristina Neagu, operată la genunchi după Campionatul European, va reveni la antrenamente din vară.