Sport

SCM Râmnicu Vâlcea pregătește noul sezon: “O să facem transferuri, dar e greu să ne batem în bugete cu alții!”. Exclusiv

04.02.2021 | 18:06
SCM Ramnicu Valcea pregateste noul sezon O sa facem transferuri dar e greu sa ne batem in bugete cu altii Exclusiv
SCM Râmnicu Vâlcea pregătește noul sezon: "O să facem transferuri, dar e greu să ne batem în bugete cu alții!". Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea este angrenată în lupta pentru titlu pe plan intern și pentru fazele superioare ale Ligii Campionilor. Echipa lui Florentin Pera pregătește însă și noul sezon și după ce au pierdut trei piese importante, încearcă să aducă alte nume importante pentru a păstra climatul de performanță. 

Formația vâlceană joacă pentru al doilea an la rând în EHF Champions League, iar duminică vrea să facă o figură frumoasă în deplasarea de la Odense, însă este un meci în care danezele au prima șansă.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea pregătește noul sezon: “Obiectivul foarte important în perioada următoare va fi meciul cu CSM București”

Echipa și-a mai revenit în 2021 și a obținut două victorii la rând în Ligă, după ce a avut mari probleme în toamna anului trecut cu infecțiile cu noul coronavirus, care au costat SCM-ul puncte importante atât pe plan intern, cât și european.

Florentin Pera a vorbit pentru FANATIK de planurile de viitor ale echipei, obiectivul fiind acela de a merge cât mai departe în Champions League și de a reveni în lupta pentru titlu pe plan intern, în Liga Națională:

ADVERTISEMENT

“Anul 2021 este unul mai bun, am reușit să depășim problemele din toamna trecută. Am obținut două victorii în Ligă și la Odense sper să arătăm că suntem o echipă de valoare, chiar dacă va fi foarte greu să câștigăm. Important este să rămână toate fetele sănătoase pentru că oricum avem probleme destul de importante de lot. 

Alica Fraga Fernandez nu va putea evolua și s-a accidentat și Cristina Florica. Mai avem și alte indisponibilități. Este bine că am reușit să ne impunem în meciurile de campionat și obiectivul foarte important în perioada următoare va fi meciul cu CSM București. Sper ca la ora de start a acelui meci să am toată echipa la dispoziție. 

ADVERTISEMENT

Referitor la parcursul în Liga Campionilor, este adevărat că acum este imposibil să se mai dispute toate meciurile. Nu cred că cineva și-a dorit să se întâmple așa. Dar, modelul pe care EHF vrea să îl adopte, cel cu numărul de puncte împărțit la numărul de meciuri este corect în situația dată. 

Nicio echipă nu va fi eliminată și se va juca un play-off cu echipele din cealaltă grupă. Anul trecut am ajuns între primele 8 echipe din Europa ceea ce este un lucru important, păcat că nu s-a putut încheia competiția”, a spus Pera.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera, despre transferuri: “Sper ca până săptămâna viitoare să semnăm”

Florentin Pera a confirmat faptul că Marta Lopez și Alicia Fraga Fernandez vor pleca în vară de la club, cele două jucătoare fiind aproape de a semna cu Rapid, însă anunță că echipa este în discuții cu câteva jucătoare pentru a se transfera:

“Este adevărat că Marta Lopez, Alicia Fraga Fernandez și Marta Batinovic vor pleca în vară de la club. Mi-aș fi dorit să le păstrăm, dar au ales o ofertă mai bună din punct de vedere financiar. 

Este dificil să ne batem cu bugetele altor formații, dar la Râmnicu Vâlcea salariile s-au plătit mereu și nu am fost niciodată în pericol să ne desființăm, ca și alte formații. Poate și de asta, ați văzut, am atras jucătoare. 

Mă bucur că în afară de cele trei jucătoare de care am menționat, celelalte au ales să rămână alături de noi și poate că această stabilitate financiară a fost un factor decisiv.

Suntem o echipă puternică și încercăm să facem câteva transferuri. Încă nu s-au semnat actele, dar sper ca până săptămâna viitoare să semnăm și să rămânem aceeași echipă puternică și anul viitor”, a spus Pera pentru FANATIK.

SCM Râmnicu Vâlcea are un buget de 2 milioane de euro anual. Aproximativ 1,5 milioane de euro de la Consiliul Județean și primărie, iar restul de 500.000 de euro de la sponsorii formației vâlcene.

  • 2 participări consecutive a avut SCM Râmnicu Vâlcea în EHF Champions League
  • 3 este locul în clasament ocupat de vâlcence
ADVERTISEMENT