Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, eșec usturător cu ȚSKA Moscova. Florentin Pera, un car de nervi

24.01.2021 | 19:46
SCM Ramnicu Valcea esec usturator cu TSKA Moscova Florentin Pera un car de nervi
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut la mare diferență confruntarea cu ȚSKA Moscova, scor 24-33. Rusoaicele au șanse pentru câștigarea grupei, fiind la un punct de Gyor, cu un meci mai puțin disputat. 

A fost un meci fără istoric, SCM Râmnicu Vâlcea neavând nicio șansă în această confruntare. Echipa lui Florentin Pera rămâne în cursa pentru calificarea în play-off, fiind pe locul 7 cu patru puncte.

ADVERTISEMENT

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea adversarele pentru ultimul loc care duce în play-off sunt Podravka și Borussia Dortmund. În acest moment, vâlcencele au patru puncte, la egalitate cu Dortmund, echipă împotriva căreia încă nu a jucat.


Florentin Pera, reacție nervoasă la finalul meciului

UPDATE, 24 ianuarie, ora 19:47 / La finalul întâlnirii, antrenorul Florentin Pera a acuzat numărul mare de greșeli comise de elevele sale, dar și subțirimea lotului.

ADVERTISEMENT

”Din păcate n-am reuşit să arătăm acelaşi joc ca cel anterior, am comis multe greşeli, am discutat şi înainte de meci acest lucru. Împotriva unei echipe atât de mari dacă comiţi greşeli, n-ai nicio şansă, lucru care ni s-a întâmplat nouă azi. Am avut în total 17 greşeli tehnice. Atunci când ai 17 greşeli tehnice personale, nu poţi să emiţi pretenţii, e mult prea mult.

Parcă ne-a fost frică de acest adversar, parcă ne e frică de adversarii mari, jucăm cu teamă, greşim mult şi e foarte greu să revii în joc împotriva unui adversar atât de valoros. Am încercat să mai salvăm ceva în repriza a doua, cred că am arătat mai bine în repriza a doua, ne-am luptat mai mult în faza de apărare, ne-am ajutat mai mult.

ADVERTISEMENT

Lucru care nu s-a întâmplat şi în prima repriză, când am lăsat spaţii mari, relaţia unu la unu. E o înfrângere, dar nu e un capăt de ţară având în vedere că ne-am câştigat cele importante meciuri ale noastre cu principalii adversari. Singurul lucru care mă deranjează nu e că am pierdut azi, ci numărul mare de greşeli nepermis la acest nivel.

În momentul de faţă avem un singur transfer realizat, sunt discuţii avansate, sperăm să menţinem marea majoritate a jucătoarelor pe care le avem în momentul de faţă pentru că foarte multe jucătoare termină contractul cu Vâlcea. Este o problemă, sper să o rezolvăm curând pentru a avea linişte şi să ne pregătim pentru următoarele jocuri”, a declarat Pera.

ADVERTISEMENT

Clasament grupa 2


SCM Râmnicu Vâlcea – ȚSKA Moscova 24-34

FINAL DE MECI! ȚSKA Moscova se impune clar cu 34-24

Min. 55. Rusoaicele se duc la 13 goluri față de SCM Râmnicu Vâlcea: 33-20

Min. 45. Atacul rusoaicelor funcționează perfect, iar echipa lui Florentin Pera nu are soluții. ȚSKA arată ca o câștigătoare de grupă în Ligă

Min. 40. Meciul curge spre victoria clară a celor de la ȚSKA Moscova, 22-14 cu 20 de minute înainte de final

Min. 35: Vâlcea începe mai bine partea secundă, însă ȚSKA nenține ritmul și are 8 goluri avans: 20-12

Start în repriza secundă!

PAUZĂ! ȚSKA Moscova pare să fi rezolvat confruntarea încă din prima repriză. Echipa din Rusia este în mare formă și conduce la Vâlcea cu 17-9

Min. 28: Vâlcea încearcă să mai reducă din handciap, dar atacul rusoaicelor merge ceas și diferența se păstrează de 7 goluri: 16-9

Min. 23: Echilibrul din acest meci s-a rupt foarte rapid. ȚSKA Moscova merge la 14-7 și pentru Vâlcea va fi foarte greu să revină

Min. 18: Florentin Pera a cerut time-out după ce rusoaicele s-au desprins însă echipa sa pare că pierde contactul cu rusoaicele, 6-10.

Min. 11: Vâlcea a reușit să conducă cu 4-3, dar ȚSKA a marcat trei goluri la rând și acum conduce cu 6-4.

Min. 6. Rusoaicele au început mai bine, însă Vâlcea a echilibrat și a egalat la 2.

Start de meci în Sala Traian! 

Echipele de start: 


SCM Râmnicu Vâlcea – ŢSKA Moscova Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Partida SCM Râmnicu Vâlcea – ŢSKA Moscova se joacă duminică, 24 ianuarie, de la ora 17:00, în etapa a 12-a din grupa principală B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Meciul, care are loc în Sala Sporturilor “Traian”, va putea fi vizionat pe micile ecrane pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. O mai puteţi face în format LIVE VIDEO şi intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ŢSKA Moscova este una dintre cele mai bune echipe din grupă principală B, care a reuşit să bată în ambele meciuri pe Brest Bretagne, inclusiv în Franţa şi acest lucru spune foarte mult despre forţa echipei pregătite de danezul Jan Leslie, unul dintre cei mai buni tehnicieni din handbalul feminin. Echipa a fost înfiinţată în 2019 şi are în componenţă multe dintre jucătoarele de bază din naţionala Rusiei.

În primul meci a fost victorie la scor pentru moscovite

Sunt foarte puţine straniere la ŢSKA Moscova, dar toate de mare calitate: portarul brazilian Chana Masson, extrema stângă din Macedonia Sara Ristovska, pivotul danez Katherine Heindahl şi interul stânga suedez Sabina Jakobsen. Însă numele mari sunt autohtone: căpitanul echipei Daria Dmitrieva, Anna Seidoikina, Marina Sudakova, Elena Mihailicenko sau Ekaterina Iliina.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, la Moscova, unde rusoiacele au făcut instrucţie cu Vâlcea, spulberându-le cu 30-20, deşi prima repriză fetele lui Florentin Pera au mai ţinut pasul cât de cât, tabela indicând scorul de 14-11. Însă, cum s-a întâmplat în multe jocuri din acest sezon, în repriza a doua Vâlcea nu a existat pe teren şi ŢSKA a zburdat în voie.

Vâlcea are din nou două absenţe importante

Însă la acel meci din Rusia, Vâlcea a fost fără două piese de bază, Mireya Gonzalez şi Kristina Liscevici, ambele infectate cu coronavirus, problemă care a afectat enorm şi jocul şi programul echipei noastre, care din acest motiv are doar opt meciuri disputate. Acum Florentin Pera va avea alte două absenţe destul de importante, Alicia Fraga-Fernandez şi Irina Glibko.

Cu toate că ŢSKA nu are decât un meci pierdut, oarecum neaşteptat, în Danemarca, la Odense şi a reuşit să facă egal cu dream-teamul din Gyor bookmakerii sunt puţin mai circumspecţi în privinţa victoriei rusoaicelor, cărora le acordă cota de 1,40 în timp ce Vâlcea a primit 4,25.

ADVERTISEMENT