Sport

SCM Râmnicu Vâlcea vrea revanșa cu CSM București în Liga Campionilor. Cum au arătat ultimele meciuri directe

04.03.2021 | 23:35
SCM Ramnicu Valcea vrea revansa cu CSM Bucuresti in Liga Campionilor Cum au aratat ultimele meciuri directe
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea o va înfrunta din nou pe CSM București, de data asta în optimile Ligii Campionilor. Clasicul din handbalul feminin românesc a oferit în ultimul timp partide extrem de echilibrate, „tigroaicele” reușind să câștige cu 27-22 partida de la Sfântu Gheorghe de pe 19 februarie.

Calificarea se va decide de această dată într-o dublă manșă electrizantă, iar primul episod al acestei încleștări se va disputa la Vâcea pe data de 6 martie, de la ora 17:00.

ADVERTISEMENT

CSM București are ascendetul moral, după ce a terminat pe locul trei în grupa A, în timp ce SCM Râmnicu Vâlcea a reușit să se califice abia de pe locul al șaselea, în urma unei serii de trei victorii în 2021.

SCM Râmnicu Vâcea și CSM București, duelul de gală al handbalului românesc din Liga Campionilor

SCM Râmnicu Vâcea și CSM București se vor întâlni din nou la 15 zile distanță de confruntarea de la Sfântu Gheorghe din Liga Florilor, în care bucureștencele s-au impus la cinci goluri, scor 27-22, deși au avut șase jucătoare infectate și au fost lipsite și de aportul antrenorului Adi Vasile din același motiv.

ADVERTISEMENT

De la acea partidă, FANATIK a anunțat în exclusivitate că „tigroaicele” le vor avea la dispoziție pe cele șase handaliste infectate pentru partida de la Vâlcea, iar Adi Vasile va reveni de asemenea pe bancă, lucru extrem de important pentru moralul echipei, dar și din punct de vedere tactic.

Pe de altă parte, Florentin Pera, antrenorul vâlcencelor, a declarat după partida de la Sfântu Gheorghe că echipa sa își va lua revanșa acolo contează cu adevărat și anume partida din Liga Campionilor: „Nu ne rămâne decât să ne luăm revanșa în Liga Campionilor. Sunt convins că în tabăra noastră va fi o tresărare de orgoliu și vom arăta altceva în dubla din Liga Campionilor cu CSM București. Nu trebuie să căutăm scuze după acest meci”, declara încrezător antrenorul lui SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în ultimele meciuri directe dintre Râmnicu Vâlcea și CSM București

CSM București a reușit să câștige doar două dintre ultimele cinci confruntări directe cu SCM Râmnicu Vâlcea, însă „tigroaicele” lui Adi Vasile s-au impus clar în ultimul joc din campionat, chiar dacă au avut absențe importante. Adi Vasile câștigă și duelul antrenorilor, unde îl conduce cu 2-1 pe Florentin Pera.

Râmnicu Vâlcea a revenit în prim planul handbalului românesc în 2018 și chiar conduce la capitolul trofee cu 4-2, după ce în 2019 au cucerit titlul și Supercupa, iar în 2020 au reușit din nou să ia Cupa și Supercupa României.

ADVERTISEMENT

Primul meci al lui Adi Vasile împotriva celor de la Vâlcea a fost pe data de 11 martie 2020, ultima partidă disputată înainte de oprirea campionatului, când CSM s-a impus cu 23-22. Pe 6 iulie 2020, Vâlcea răspundă cu o victorie care a însemnat obținerea a două trofee: Cupa României și Supercupa, scor 19-22.

În 2019, au avut loc nu mai puțin de patru meciuri directe. CSM a câștigat trei partide

Singura victorie din 2019 a SCM Râmnicu Vâlcea a venit în urma unui meci extrem de echilibrat, decis pe final de meci cu scorul de 20-19, pe teren propriu, pe 21 septembrie. Acea victorie a fost extrem de important pentru că CSM București venea după nu mai puțin de trei victorii consecutive în fața rivalei, în urma căreia au pierdut și două trofee:

  • 25.08.2019 CSM București-SCM Rm. Vâlcea 29-23 (Supercupa României)
  • 21.04.2019 CSM București-SCM Rm. Vâlcea 30-29 (finala Cupei României)
  • 13.03.2019 SCM Rm. Vâlcea-CSM București 29-30

CSM București are palmares pozitiv înaintea meciului de la Vâlcea

  • 5 meciuri a câștigat CSM București înainte de partida din Liga Campionilor de la Vâlcea
  • 4 victorii are SCM Râmnicu Vâlcea, însă niciuna dintre ele pe teren propriu
  • 8 puncte e diferența dintre CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea în campionat, însă vâlcencele au o partidă mai puțin disputată
ADVERTISEMENT