News

„Școala Altfel”, schimbări importante. Ce se întâmplă cu săptămâna mult așteptată de elevi

17.02.2021 | 15:51
Scoala Altfel schimbari importante Ce se intampla cu saptamana mult asteptata de elevi
ADVERTISEMENT

Săptămâna „Școala Altfel” redevine fixă și nu va mai fi lăsată calendaristic la latitudinea școlilor, înainte de vacanța de primăvară pentru toate școlile.

În ultimii trei ani „Școala Altfel” era organizată de fiecare școală în parte cum considera, însă calendarul anului școlar 2021-2022 a fost publicat în Monitorul Oficial și prevede organizarea săptămânii în cele 7 zile care premerg vacanța de primăvară.

ADVERTISEMENT

„Programul Național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 8-14 aprilie 2022. Intervalul aferent programului „Școala altfel” nu va coincide cu perioada în care se susțin lucrările scrise semestriale (tezele). Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se vor organiza, de regulă, în perioada dedicată programului „Școala Altfel”, conform calendarului olimpiadelor naționale școlare”, se arată în structura anului școlar 2021-2022.

Școala Altfel redevine fixă, înainte de vacanța de primăvară

Conform Edupedu.ro, ultima dată când săptămâna „Școala altfel” a fost organizată în același timp în școli a fost în anul școlar 2015-2016.

ADVERTISEMENT

Aglomerația uriașă pe care o provoacă în mediile urbane i-a făcut pe oficialii de la minister să regândească strategia, cel puțin în anii trecuți.

Situația s-a schimbat în primul rând din cauza pandemiei care a complicat mult lucrurile în învățământul românesc. În acest sens, ordinul de ministru care reglementa anul școlar 2015-2016 menționa că la grădinițe și în școlile primare săptămâna „Școala Altfel” să fie organizată „în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de data de 27 mai 2016, la decizia consiliului de administrație al unității de învățământ, după consultarea cadrelor didactice și a beneficiarilor primari și secundari ai educației”.

ADVERTISEMENT

În actualul ordin nu există nicio excepție de la regullă, astfel că marile orașe se pot aștepta la o aglomerație mai mare.

Cum a fost reglementată „Școala Altfel” în ultimii ani, conform ordinului de ministru corespunzător:

ADVERTISEMENT
  • 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 5 octombrie 2020 – 4 iunie 2021 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.
  • 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.
  • 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.
  • 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.
ADVERTISEMENT
Tags: