News

Şcoala cu uşi la ferestre. Proiect halucinant de modernizare, în Suceava. Video

Uşi cu clanţe la ferestre. O şcoală din România a fost modernizată într-un mod atât de original încât ţochează pe toată lumea
05.01.2023 | 15:52
Scoala cu usi la ferestre Proiect halucinant de modernizare in Suceava Video
Şcoala din Ţibeni
ADVERTISEMENT

Uneori români par să fie şocant de inventivi, iar asta ni se demonstrează regulat, iniţiative din diverse zone ale ţării fiind de natură să ne stârnească uimirea decât să ne facă să lăudăm ingeniozitatea celor ce le-au conceput.

Geamurile de termopan, acoperite cu uşi de lemn

Ultimul pe lista proiectelor de interes public cu deznodămân şocant este cel al renovării şcolii din comuna Ţibeni, din judeţul Suceava.

ADVERTISEMENT

Proiectantul a dictat iar constructorul a executat: la ferestrele geamurilor au fost montate uşi.

Toate geamurile montate la școala modernizată sunt termopan, până aici toate bune şi frumoase, dar din motive care încă le scapă localnicilor, la unele ferestre au fost montate pe dinafară uși, după cum semnalează newsbucovina.ro.

Nu se ştie de ce le-a fost mai comod executanţilor să pună uşi la ferestre, în loc să pună gratii, dacă s-ar fi gândit ca nu cumva hoţii să pătrundă în interior pe timpul nopţii.

ADVERTISEMENT

Cert este ca executarea lucrării a necesitat muncă suplimentară, deoarece uşile au trebuit să fie prevăzute cu sisteme de prindere, astfel încât să poată sta deschise pe timpul zilei, astfel încât elevii să nu înveţe la lumina becurilor.

“Ușile montate la ferestre sunt prevăzute cu clanțe și pe interior și pe exterior, iar de remarcat că la geamurile toaletelor au fost confecționate uși mai mici”, scrie publicaţia citată.

ADVERTISEMENT

Imaginile au devenit virale, iar reacţiile nu au întârziat să apară. “Era o rubrica la radio, Republica Fantastică România”, a scris un internaut, în timp ce un altul s-a arătat ceva mai îngăduitor. “Louver, persiane, jaluzele, obloane etc etc face același lucru(protecție soare,frig, viscol, etc.)doar ca sunt de 5 ori mai scumpe si nu au clanță pe afară. Romanul este inventiv, se adaptează”, este opinia altuia.

Nu mai departe de luna trecută, a existat un scandal pe WC-urile de la Colegiul Agricol Huși, primarul Ioan Ciupilan fiind acuzat că a crescut neașteptat de mult valoarea proiectului.

ADVERTISEMENT