News

Ţiriac şi Petre Roman fac şcoală de fotbal cu ajutorul Real Madrid!

Fostul premier Petre Roman şi omul de afaceri Ion Ţiriac, implicaţi în realizarea unei şcoli de fotbal la Bacău, având concursul fundaţiei Real Madrid.
03.04.2018 | 13:28
Tiriac si Petre Roman fac scoala de fotbal cu ajutorul Real Madrid

Bacăul, altădată unul dintre centrele fotbalistice puternice la nivel de copii şi juniori în România, echipa locală, care a activat mulţi ani şi în prima divizie, construindu-şi lotul din talentele locale, a căzut în paragină de câţiva ani buni. Abia acum încearcă Aersotar să ajungă în a doua divizie, după moartea celor de la Sport Club. Pentru ca oraşul să redevină o şcoală a talentelor în sport, şi, mai ales în fotbal, este însă nevoie de implicarea mai multor forţe locale şi chiar externe.

Şi aceste forţe par a exista, iar scopul lor este punerea pe picioare a unui puternic proiect de formare a unor jucători de valoare plecând de la baza piramidei, adică de la departamentul copiiilor şi continuând cu cel al juniorilor. Fostul premier al României de după Revoluţia din decembrie 1989, Petre Roman, este unul dintre susţinătorii fermi ai proiectului şi caută să atragă alte prezenţe importante.

Ţiriac a dat sfaturi utile pentru realizarea proiectului

Există sprijin tehnic din partea fundaţiei Real Madrid, nu cu bani, ci cu personal care să ajute la crearea unui sistem performant de lucru, deşi proiectul implică şi o latură socială, aşa cum a pus condiţia participării preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez. Însă omul în care Petre Roman îşi pune cele mai mari speranţe este omul de afaceri Ion Ţiriac. Acesta a vizitat zilele acestea complexul Constantin Anghelache, unde se intenţionează construirea şcolii şi a clădirilor în care vor locui cursanţii şi a oferit câteva indicaţii. 

Ţiriac este de acord să sponsorizeze cu o sumă clară proiectul, dar cere ca toate lucrurile să fie bine puse la punct şi în acest sens crede că un număr de 300 de copii, începând cu vârsta de 3-4 ani şi urcând progresiv, care să aibă spaţii de locuit bine amenajate şi condiţii optime de şcolarizare şi de pregătire sportivă, ar fi o cifră rezonabilă, cel puţin în primii ani. „Până nu-mi spuneţi exact încotro mergeţi, nu putem face nimic. Vreţi să dau 5.000, 10.000, 50.000 euro? OK, dacă-mi arătaţi cum îi folosiţi, nu-i problemă. Acum, am venit doar să văd. Eu cred că ar fi bine ca, pe lângă fotbal, să mergeţi şi pe handbal. Şi mai cred că, dacă tot suntem aici, în Bacău, ar trebui să vorbiţi şi cu Dragoş Pavăl, de la Dedeman; este un om care ajută mult sportul”.