News

Școala din spital. Ministrul Educației, anunț pentru elevii internaţi. Vor beneficia de cursuri în instituțiile medicale

Școala din spital. Ministrul Educației, anunț pentru elevii internaţi.
19.08.2021 | 17:05
Scoala din spital Ministrul Educatiei anunt pentru elevii internati Vor beneficia de cursuri in institutiile medicale
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a transmis că se va adopta o Ordonanță de urgență pentru elevii din spitale și care nu pot merge în mod tradițional la ore.

Ministrul Educației, anunț pentru elevii internaţi. Se vor organiza cursuri pentru ei în spitale

Sorin Cîmpeanu a transmis că elevii care se află în spitale din cauza condiției lor medicale vor putea face orele în mod normal, chiar în instituțiile medicale.

ADVERTISEMENT

Acest nou program îi vizează pe antepreșcolarii, preșcolarii și elevii care sunt bolnavi. Conform lui Sorin Cîmpeanu, numărul beneficiarilor este de câteva sute.

De asemenea, ministrul Educației a anunțat că un cadru didactic va fi desemnat pentru a monitoriza activitatea elevului.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un profesor de la școala la care este înmatriculat elevul respectiv și la care mergea înainte de a se îmbolnăvi.

Școala din spital, anunțată de ministrul Educației. Ce înseamnă aceasta, de fapt

„În cadrul universităților de Medicină și Farmacie, se înființează unități de învățământ preuniversitar cu titulatura „Școala din spital”.

ADVERTISEMENT

Are ca scop școlarizarea antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor spitalizați în număr de câteva sute în fiecare an.

Pe toată perioada spitalizării se va desemna un cadru didactic monitor care are obligația de a observa parcursul elevului și de a menține legătura cu unitatea de învățământ la care acesta a fost înmatriculat înainte de spitalizare.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației înființează Corpul Național al Cadrelor Didactice pentru școala din spital.

Va fi constituit din cadre didactice care fac dovada absolvirii unor programe de pregătire în domeniul psiho-pedagogiei speciale”, a transmis acesta.

Cum se va desfășura, de fapt, Școala din spital

Va fi înființat și un organism care să îi ajute pe copiii care trebuie să se mute dintr-un spital în altul. Este vorba despre Corpul Național al Cadrelor Didactice.

De asemenea, elevii internați pot primi inclusiv burse de studiu de la minister.

„Se organizează și programul național Școala din spital care vizează continuarea predării învățării prin intermediul Corpului Național al Cadrelor Didactice, în cazul mutării elevilor de la un spital la altul sau de la o secție la alta.

E vorba de componenta mobilă a acestei Școli din spital. Pentru sprijinirea învățării, se pot acorda concursuri, olimpiade, iar ministerul poate da și burse de studiu și alte forme de sprijin material”, a spus Cîmpeanu.

Universitățile de Medicină și Farmacie vor fi cele în care se vor înființa aceste unități de învățământ pentru elevii bolnavi, iar acestea pot cere inclusiv fonduri externe pentru această activitate.

„Universitățile de Medicină și Farmacie pot accesa și fonduri externe nerambursabile în vederea îmbunătățirii programelor desfășurate prin Școala de spital mobilă.

Procesul instructiv-educativ desfășurat în Școala în spital se va desfășura adaptat la specificul bolii, la perioada de spitalizare și la clasa în care este înscris elevul în anul școlar respectiv”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT