News

Școala începe cu un procent infim de elevi vaccinați contra COVID. Ce categorie de vârstă conduce topul imunizării școlarilor

Ministrul educației a anunțat câți elevi sunt vaccinați împotriva COVID-19 cu o săptămână înainte de începerea școlii.
04.09.2021 | 18:44
Scoala incepe cu un procent infim de elevi vaccinati contra COVID Ce categorie de varsta conduce topul imunizarii scolarilor
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a anunţat sâmbătă că aproape 37.000 de elevi din grupa de vârstă 12 – 15 ani s-au vaccinat anti-COVID şi peste 155.000 din grupa 16 – 19 ani, au primit serul care combate infecția cu noul coronavirus.

Școala începe cu un procent infim de elevi vaccinați

Potrivit ministrului, din 30 august şi până pe 4 septembrie, numărul celor vaccinaţi din categoria de vârstă 12-15 ani a crescut cu 2.150 şi a ajuns la un total de 36.859 de elevi imunizaţi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în categoria 16 – 19 ani, un număr de 155.149 elevi au fost vaccinați, conform raportării din 4 septembrie, faţă de 152.789, cum arată raportarea din 30 august. Prin urmare în cinci zile a fost un progres de 2.370 de elevi vaccinaţi.

Cu două zile mai devreme, Sorin Cîmpeanu declara că rata de vaccinare anti-COVID în rândul angajaților din învăţământ este de 60%.

ADVERTISEMENT

Ministrul educaţiei mai spunea atunci că, pentru categoria de vârstă 16-19 ani, rata de vaccinare este puţin peste 20% şi aproape 5% la categoria 12-15 ani.

Centre de vaccinare în unele școli

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în unele unități de învățământ vor fi amenajate puncte de vaccinare, astfel încât să se poată vaccina atât copiii cu vârsta de peste 12 ani, cât și părinții sau bunicii acestora și cadrele didactice.

ADVERTISEMENT

În cele mai multe situații vor fi organizate echipe mobile de vaccinare, a mai precizat Valeriu Gheorghiță, care a subliniat că varianta Delta tinde să devină dominantă în România, iar cei mai expuși sunt tinerii.

“Preocuparea de bază este de a crește accesul la vaccinare al copiilor cu vârsta peste 12 ani, dar vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice și părinții și bunicii copiilor.

ADVERTISEMENT

Vor fi cu siguranță școli cu cabinete de vaccinare de sine stătătoare, iar unde școala are în apropiere un centru de vaccinare nu se justifică alt centru.

În mediul rural, dar și în urban, vaccinarea copiilor va putea fi făcută prin echipe mobile. Ne dorim ca fiecărei școli să îi fie alocată o echipa mobilă de vaccinare”, a spus medicul militar, într-o conferință de presă.

Nici studenții nu vor fi uitați, pentru aceștia urmând a fi amenajate centre de vaccinare în campusurile universităților.

“Sunt semnale, deși încă lucrurile nu sunt foarte clare, că infecția cu varianta Delta ar putea cauza forme mai grave în rândul copiilor, iar tinerii și adolescenții sunt expuși unui risc mult mai mare de îmbolnăvire, varianta Delta fiind mult mai transmisibilă”, a ținut să avertizeze coordonatorul campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT