News
notix pixel id

Școala online ar putea să nu dispară după pandemie. Ministerul Educației: ”Va trebui să ne intre în obişnuinţă”

08.04.2021 | 15:09
Școala online ar putea să nu dispară după pandemie. Ministerul Educației: ”Va trebui să ne intre în obişnuinţă”
Școala online ar putea să nu dispară după pandemie. Ministerul Educației: ”Va trebui să ne intre în obişnuinţă”. Sursa foto: Pixabay.com
ADVERTISEMENT

Școala online ar putea să nu dispară după pandemie. În schimb, ar putea fi foarte benefică în anumite situații. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion.

Profesorul Ion a participat joi, la Braşov, la lansarea campaniei “Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

Prezent joi, la Braşov, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a precizat că sistemul de învăţământ online şi chiar cel de predare hibrid nu vor dispărea, dar ar putea fi o soluție pentru probleme existente până în prezent în sistem, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

În ce condiții ar putea fi folosita școala online după pandemie

“Din punct de vedere al legislaţiei, hibridul nu există. Dar doar în teorie, pentru că, în practică, nu ai încotro. Atunci când ai o parte din copii acasă şi ai o rată de infectare mare şi trebuie să ţii o parte dintre ei acasă, nu ai încotro, e o adaptare a organismului numit învăţământ. Nu e oficializat, oficial, am renunţat la el de ceva vreme, dar în realitate se întâmplă”, a spus Sorin Ion.

“O să treacă, sperăm, pandemia. Într-o situaţie ideală, în acel moment, toţi copiii din ţară vor avea un device pe care se pot conecta la şcoală. Va trebui să ne intre în obişnuinţă că sistemul online şi chiar sistemul hibrid să fie o soluţie în situaţii ca de exemplu copil cu piciorul fracturat care stă acasă o lună. Până anul acesta, stătea acasă, mai lua o temă de la colegi. Din acest moment, când ştim ce înseamnă, (sistemul de învăţământ online – n.r.) acel copil poate să participe la lecţii, chiar dacă nu 100%, ca cei din sală”, a spus Sorin Ion.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat a precizat că a vorbit la nivelul ministerului despre înfiinţarea unei şcoli virtuale, la care să fie înmatriculaţi copiii pe perioada în care stau în spitale sau sunt imobilizaţi, dacă perioada este relativ lungă.

“Putem folosi lecţiile pandemiei. Există bolnavi cronic care stau internaţi luni de zile în spitale şi avem în vedere. Sistemul încearcă să facă ceva, există profesori care se deplasează la spital, dar să fim serioşi, cât se întâmplă?

ADVERTISEMENT

Avem în vedere – şi chiar am discutat la nivelul ministerului – înfiinţarea unei şcoli virtuale, la care să fie înmatriculaţi copiii pe perioada în care stau în spitale sau sunt imobilizaţi, dacă perioada este relativ lungă, o şcoală online cu angajaţi reali.

Prin urmare putem găsi soluţii în care şcoala online şi chiar sistemul hibrid să fie bun”, a mai spus secretarul de stat în ME.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri