News

Școli închise de teama coronavirusului în întreaga lume! Mai multe țări au suspendat cursurile până la o dată necunoscută. Ce se întâmplă în România

09.03.2020 | 15:03
Scoli inchise de teama coronavirusului in intreaga lume Mai multe tari au suspendat cursurile pana la o data necunoscuta Ce se intampla in Romania
ADVERTISEMENT

Există școli închise de teama coronavirusului în întreaga lume! Astfel, mai multe țări au suspendat deja cursurile până la o dată necunoscută. Rămâne de văzut și când vor fi chemați elevii înapoi în bănci și mai ales cum vor găsi autoritățile modalități de recuperare

Școli închise de teama coronavirusului în întreaga lume!

Grecia nu a mai stat deloc la discuții. Cu 73 de cazuri confirmate de coronavirus, în acest moment, elenii au suspendat cursurile pentru zeci de școli. Conform reprezentanților din Educație este foarte posibil ca în cel mai scurt timp să se anunțe oficial închiderea tuturor  școlilor și universităților.

ADVERTISEMENT

Până acum, grecii au închis toate unitățile de învățământ din Attica, dar și peste jumătate din școlile din Salonic. Deocamdată, pentru toți ceilalți, există câteva reguli cât se poate de clare de la care nimeni nu are voie să se abată.

Mai multe țări au suspendat cursurile până la o dată necunoscută

Astfel, toți directorii de școli, licee și universități au fost înștiințați că excursiile se suspendă. Mai mult de atât, grecii au luat și o decizie legată de aprinderea torței olimpice. Aceasta va avea loc, dar cu un număr redus de participanți.

ADVERTISEMENT

Toate școlile și universitățile din Qatar au fost închise. Și aici, situația este la fel – oficialii au transmis că elevii se vor putea întoarce în bănci la o dată care încă nu a fost făcută publică. În acest moment, în Qatar există 18 cazuri confirmate de coronavirus.

Nu se termină aici! Și Arabia Saudită a apelat la aceeași măsură. A închis toate școlile și universitățile până la o dată necunoscută. Conform autorităților, elevii s-ar putea întoarce abia la jumătatea lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

De COVID-19 nu a scăpat nici SUA. Americanii au probleme serioase. Nu mai puțin de 566 de oameni sunt infectați cu coronavirus. Alți 22 și-au pierdut viața și chiar și Donald Trump a acceptat că există o problemă.

Un număr important de școli sunt închise în Statele Unite, conform unui reprezentant din Educație. În acest caz, elevii ar putea sta acasă preț de câteva săptămâni bune. Conform ultimelor informații sunt închise unități de învățământ în 34 de state. Italienii traversează și ei o criză uriașă și n-au ezitat. Au luat decizia să tragă obloanele școlilor.

ADVERTISEMENT

Cu 15 cazuri de coronavirus, România se pregătește și ea să închidă toate grădinițele, școlile și universitățile. Elevii ar putea sta acasă până după sărbătorile pascale, urmând ca apoi să recupereze materia în weekenduri.

ADVERTISEMENT