News

Școlile ar putea rămâne închise! Vlad Voiculescu, prima reacție despre noua tulpină COVID-19!

24.01.2021 | 10:45
Scolile ar putea ramane inchise Vlad Voiculescu prima reactie despre noua tulpina COVID19
ADVERTISEMENT

Școlile ar putea rămâne închise, spune ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu în prima reacție legată de noua tulpină COVID-19! Acesta a recunoscut că există temerea unui nou val de îmbolnăviri.

Aflat la al doilea mandat în fruntea ministerului, Voiculescu spune că mutația virusului este una extrem de agresivă.

ADVERTISEMENT

“Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră.

Prima reacție despre noua tulpină COVID-19 a ministrului Sănătății

Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră.

ADVERTISEMENT

Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

”Reamintim importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

ADVERTISEMENT

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Vă reamintim că, în ultimele 24 de ore, în București au fost depistate două cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”. Ambele cazuri sunt din București.

Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt  supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, au transmis autoritățile.

Ministerul Sănătății a recomandat amânarea relaxării restricțiilor în București, dar Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că începând din 25 ianuarie, mai multe restricții vor fi ridicate în Capitală.

ADVERTISEMENT