News

Școlile din București, afectate grav de valul infectărilor: 550 din cele 655 de unități au cel puțin o clasă suspendată

Școlile din Capitală sunt afectate din plin de valul 4 al pandemiei de Covid-19. Conform datelor oficiale, 550 din cele 655 de unități au cel puțin o clasă suspendată.
06.10.2021 | 16:44
Scolile din Bucuresti afectate grav de valul infectarilor 550 din cele 655 de unitati au cel putin o clasa suspendata
ADVERTISEMENT

Recent, Ministerul Educației a decuplat închiderea școlilor din țară de nivelul ratei de incidență a cazurilor Covid-19 și a emis un nou regulament. Conform acestuia, trecerea în online va depinde de apariția cazurilor de infectare în clase.

În ciuda acestui aspect, școlile din țară se închid la foc automat. Dacă e să vorbim de Capitală, aici doar puțin peste 100 de școli din cele 655 nu au măcar o clasă care a trecut în online ca urmare a unor cazuri de COVID-19, potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar.

ADVERTISEMENT

Până pe 6 octombrie, un total de 18 școli au trecut integral online, ca urmare a faptului că numărul claselor închise este de peste jumătate din numărul total de clase.

Un total de 550 din cele 655 de școli ale Capitalei au cel puțin o clasă cu activitatea suspendată

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a prezentat, la mijlocul acestei săptămâni, situația la zi a școlilor din Capitală în plină criză sanitară.

ADVERTISEMENT

Conform datelor, publicate de Hotnews, un total de 18 școli au activitatea didactică integral în online.

Dintre acestea, 8 au fost introduse în hotărârea CMBSU de luni, 10 din ele urmează să fie introduse în hotărârea CMBSU de azi/mâine. Sunt incluse solicitările primite de la școli până în ora 12.00, iar situația se actualizează permanent.

ADVERTISEMENT

Din raportul oficial mai aflăm că numărul de unități care au cel putin o clasă în online este 550.

De asemenea, numărul clase cu activitate în sistem online este unul ridicat: 2944 de unități.

”E important de precizat că dinamica este foarte mare și că este posibil să mai fie în online școli care au trimis documentele spre avizare astăzi după 12 sau care vor trimite pana diseară”, a declarat, pentru sursa citată, reprezentantul ISMB, Larisa Gojnete.

ADVERTISEMENT

Când trece o clasă în sistemul online

Școlile din România au început această săptămână de cursuri cu noi reguli de funcționare, după ce Ministerul Educaţiei a anunţat că unităţile şcolare vor fi decuplate de la rata de infectare.

După această schimbare, cele două scenarii care erau până acum construite în jurul pragului de infectare de 6/1000 de locuitori, se transformă, potrivit noului ordin comun, în următoarele situații:

Scenariul 1: participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ.

  • O unitate de învățământ în care niciun elev nu este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, deci nicio grupă/ clasă nu este în sistem online.

Scenariul 2: participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/ clasei/ unității de învățământ.

  • dacă într-o unitate de învățământ, chiar și un singur elev este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, o grupă/ clasă se află în sistem online. Elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică
  • dacă unitățile de învățământ în care numărul claselor care se află în sistem online este mai mic decât 50% din totalul grupelor/claselor din unitatea de învățământ, elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică.
  • în cazul în care 50% din numărul total de grupe/clase din unitatea de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online, întreaga unitatea de învățământ va avea cursurile suspendate pentru o perioada de 14 zile. (sursa: edupedu).
ADVERTISEMENT
Tags: