News

Școlile din București, la un pas de intrarea în online. Avertismentul lui Vlad Voiculescu. Câte clase au deja activitatea fizică suspendată

Intrarea în online a școlilor din București este o chestiune de zile. Avertismentul a fost lansat de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.
27.09.2021 | 15:06
Școlile din București, la un pas de intrarea în online. Avertismentul lui Vlad Voiculescu. Câte clase au deja activitatea fizică suspendată
Școlile din București, la un pas de intrarea în online. Avertismentul lui Vlad Voiculescu. Câte clase au deja activitatea fizică suspendată. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rata de incidență a infecțiilor Covid-19 din Capitală se apropie vertiginos de 5 la mie. Conform celor mai noi date de luni, valoarea acesteia a ajuns la 4,95 / 1.000 de locuitori, după peste 2.500 de cazuri noi raportate.

În acest context de creștere accelerată a îmbolnăvirilor, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, vine cu un avertisment sever în privința funcționării fizice a unităților de învățământ din București.

Acesta prognozează că, ”dacă procedura birocratică de alocare a testelor pozitive pentru Municipiul București ar fi respectată și nu întârziată incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marți (n.r. 28 septembrie)”.

ADVERTISEMENT

Școlile din București sunt aproape de intrarea în online. Avertismentul fostului ministru Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, membru USR PLUS și fost ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu, este de părere că șansele ca școala să treacă în online, chiar din această săptămână, sunt de aproape 100%.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta acuză guvernul de iresponsabilitate și spune că, dacă se respectă procedurile, activitățile fizice ar trebui suspendate încă din următoarele zile în Capitală.

ADVERTISEMENT

”În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București trebuie să știe că șansele ca școala să treacă în online săptămâna viitoare sunt de aproape 100%”, a scris pe contul său de Facebook, Vlad Voiculescu.

Fostul oficial din Sănătate mai spune că dacă procedura birocratică de alocare a testelor pozitive pentru Municipiul București ”ar fi respectată și nu întârziată”, incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja de peste 6 la mie nu mai departe de marți, 28 septembrie.

ADVERTISEMENT

”Orice întârziere după ziua de marți nu va fi altceva decât fie un rezultat al neputinței instituționale, fie al unei comenzi politice. Ce este din nou groaznic de trist este că în timp ce spitalele sunt pline, toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii.

Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, indiferent de ce măsuri introduce sau amână din nou, în mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele – inclusiv cele pentru copii – sunt pline”, a mai scris Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, replică acidă pentru Vlad Voiculescu

Duelul de la distanță dintre premierul Florin Cîțu şi fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, demis în aprilie, continuă.

Tocmai aceste luări de poziție ale fostului membru al Cabinetului reprezintă punctul de plecare al divergențelor.

ADVERTISEMENT

După ce Voiculescu a acuzat Guvernul că ar fi măsluit datele referitoare la numărul real al persoanelor infectate, Florin Cîțu i-a îndemnat pe români să asculte de specialiști.

”Le recomand tuturor românilor să asculte doar de specialiști, nu de oameni care n-au niciun fel de expertiză, de experiență. Domnului respectiv (n.r. Vlad Voiculescu) i s-a dat o replică de la DSP. Foarte mulți oameni cred că se pricep, dar noi trebuie să ascultăm doar de specialiști”, a fost replica lui Cîțu.

Câte clase au activitatea fizică suspendată în Capitală

În prezent, conform datelor făcute publice de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), aproximativ 1.300 de clase au activitatea fizică suspendată şi desfăşoară cursuri online.

”În acest moment, avem aproximativ 1.300 de clase cu activitatea fizică suspendată (dintr-un total de aproximativ 12.000 de efective – datele sunt în curs de actualizare). În aproximativ 320 de unităţi (din 655)”, precizează ISMB, pentru Agerpres.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri