News

Şcolile din Italia rămân închise până în septembrie! Scenariu asemănător şi în România?

26.04.2020 | 13:46
Scolile din Italia raman inchise pana in septembrie Scenariu asemanator si in Romania
ADVERTISEMENT

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că şcolile din ţară se vor redeschide abia în luna septembrie. El a subliniat că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice. 

Şcolile din Italia rămân închise până în septembrie!

Şcolile din Italia au fost închise la începutul lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19, care a cauzat moartea a peste 26.000 de italieni, fiind cea mai afectată ţară la nivel european de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie).

“Nu suntem încă în situaţia de a restabili libertatea de mişcare deplină”

Este în joc sănătatea copiilor noştri”, a declarat Conte într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale începând cu data de 4 mai:

“Nu suntem încă în situaţia de a restabili libertatea de mişcare deplină, însă studiem o relaxare a regimului actual, care este foarte strict”, menţionează Giuseppe Conte.

ADVERTISEMENT

Scenariul se repetă şi în România: “Primele semne nu sunt încurajatoare”

Planul vizează redeschiderea unei mari părţi a companiilor, de la sectorul manufacturier la construcţii, va fi prezentat “cel mai târziu săptămâna viitoare”, dar întreprinderile vor trebui să asigure “o respectare riguroasă a protocoalelor de securitate”, precum distanţarea socială şi purtarea măştii.

În România, pe data de 15 mai va avea loc ieşirea din starea de urgenţă. Însă, nu a fost făcut încă un anunţ oficial privind deschiderea şcolilor. Totuşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a tras un semnal de alarmă:

ADVERTISEMENT

“Am vorbit chiar sâmbătă în Franța, care a redeschis parțial școlile, și au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare”, a spus Tătaru.

 

ADVERTISEMENT
Tags: