“SCOOTERSON”, primul scuter electric semi-automat, inventat în România

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
06/08/2016, 13:32
“SCOOTERSON”, primul scuter electric semi-automat, inventat în România

Primul scuter semi-automat a fost inventat de un român, care şi-a pus în cap ca în maximum 5 ani să scoată pe piaţă scuterul complet automat.

Ce se va intampla cu motocicletele, cu scuterele, cu vehiculele pe 2 roti intr-o epoca a masinilor inteligente? Mihnea de Vries a încercat să răspundă la câteva întrebări timp de un an şi jumătate, din propriul garaj.

Aşa a apărut Scooterson! Primul scuter electric semi-automat, invenţie 100% românească.

Partea cea mai dificilă a fost găsirea unui producător de piese. După căutatări în toată lumea, seriozitatea şi calitatea muncii chinezilor au cântărit cel mai mult.

În 2013 scuterul era perfect funcţional, dar şi-a dorit mai mult, aşa că anul trecut a scos al doilea prototip. Între timp, lui Mihnea i s-a alăturat şi Cristian Munteanu, cel care avea să se ocupe de partea de business a proiectului.

Au reuşit să obţină validarea produsului din partea unui business angel care le-a dat 100.000 de dolari pe care i-au folosit la producţia prototipurilor şi pentru a-şi face conexiunile în lume. Acum trebuie să facă din nou rost de bani.

Scuterul se încarcă în 3 ore de la orice priză şi are o autonomie de 80 de kilometri. Nu este nevoie de permis pentru a fi condus, pentru că are acelaşi regim ca şi o bicicletă. Cu alte cuvinte nici nu trebuie înmatriculat. Fondatorii îşi doresc însă crearea un scuter electric complet autonom şi au mari şanse să îşi şi vadă visul împlinit.

sursa: antena3.ro

Ştirea MOMENTULUI

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română! Prima reacţie a tatălui său

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×