Fotbal international

Video. Olandezii, victorie în Scoţia. Găuri mari în apărare de care pot profita tricolorii

Viitoarea adversară a tricolorilor lui Cosmin Contra, naţionala Olandei, a jucat un meci test la Aberdeen, în compania Scoţiei. Echipa lui Dick Advocaat a avut mai mult timp posesia balonului, dar a făcut un joc modest şi, mai ales în primele 25 de minute, a arătat mari lacune defensive.
09.11.2017 | 23:37
Video Olandezii victorie in Scotia Gauri mari in aparare de care pot profita tricolorii

După ce am obţinut o frumoasă victorie în faţa Turciei, ne pregătim de al doilea amical din această perioadă de întrerupere a competiţiilor interne, urmând a primi vizita unei alte reprezentative care va vedea Mondialul din Rusia, Olanda, cu Dick Advocaat din nou pe bancă, după ce acesta i-a mai antrenat pe batavi în două rînduri, 1992-94 şi 2002-2004. Ca şi noi, olandezii au susţinut o partidă de verificare în Scoţia, pe care au câştigat-o cu 1-0.

Dick Advocaat a dat credit unei formule de joc ofensive, un 4-3-3, în care portar a fost Cillessen de la Barcelona, deşi este doar veşnica rezervă, pe linia de fund Fosu Mensah şi Ake pe benzi, van Dijk şi Rekik în zona centrală, la mijloc Wijnaldum, Blind şi Strootman, iar în atac Promes, Babel şi Depay. Olanda a fost evident echipa superioară din punct de vedere tehnic, de unde şi posesia superioară a balonului, dar fostul internaţional scoţian Willie Miller era şocat de greşelile defensive ale oaspeţilor făcute în primele 25 de minute.

Gazdele au ratat enorm în Scoţia – Olanda 0-1

“Este iincredibil cât de prost se apără olandezii, lăsând mari spaţii, iar fundaşii lor laterali sunt pe nicăieri, niciodată la locul lor” – a spus fostul fundaş al Scoţiei, dar naţionala ciulinilor nu a reuşit să profite de aceste găuri lăsate de olandezi. Tot în primele 20 de minute a avut loc şi o situaţie oarecum comică, nu mai puţin de trei mingi au fost date la o parte după numai câteva atingeri, pentru că nu erau suficient de bine umflate!

Golul l-a marcat jucătorul care nu şi-a găsit loc la Manchester United, Memphis Depay, pe fondul unei greşeli comise de scoţieni, iar jucătorul lui Lyon a reluat în plasă, singur, centrarea lui Babel.  În repriza a doua olandezii au lăsat aceleaşi spaţii şi scoţienii au fost foarte aproape de gol în trei rânduri. Dar nu au marcat, deşi ar fi meritat cu prisosinţă. Concluzia e că Olanda nu a arătat nimic deosebit, iar spaţiile largi din apărare, în special pe benzi, poate fi un avantaj pentru tricolori.