Fotbal international

Scoţienii au tras concluziile după transferul lui Ianis Hagi! Îl văd plecat pe bani mulți

21.10.2020 | 13:53
Scotienii au tras concluziile dupa transferul lui Ianis Hagi Il vad plecat pe bani multi
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost împrumutat în a doua parte a sezonului trecut de către belgienii de la Genk la unul dintre brand-urile fotbalului scoţian, Glasgow Rangers. Deşi nu a apucat să evolueze decât câteva meciuri în campionat şi în două faze ale Europa League românul i-a impresionat atât pe antrenorul Steven Gerrard cât şi pe fani.

Drept urmare, după ce primul val de pandemie de coronavirus a trecut şi s-a decis revenirea la fotbal şefii lui Rangers s-au înţeles cu Gent pentru suma de 3,4 milioane euro şi l-au achiziţionat definitiv pe fiul Regelui.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Ianis Hagi a fost primit cu mult entuziasm de către suporteri, însă mult mai rezervat şi chiar critic în bună parte de către foşti jucători ai echipei sau de editorialiştii unor tabloide scoţiene, care susţineau că nu era momentul pentru investiţii în criza financiară provocată de pandemie.

Steven Gerard l-a folosit pe Ianis Hagi constant, cu excepţia derbyului cu Celtic

Steven Gerrard l-a titularizat în cele mai multe meciuri pe Hagi junior, inclusiv în partidele de calificare din tururile preliminare ale Europa League, dar în ultimul meci, faimosul Old Firm, derbyul concitadin cu Celtic nu l-a mai trimis pe român pe teren.

ADVERTISEMENT

După cinci luni de când s-a realizat transferul definitiv mass-media scoţiană a tras primele concluzii despre evoluţiile lui Ianis în acest sezon. Ca peste tot în Europa şi la scoţieni a fost pauză de două săptămâni pentru meciurile echipei naţionale în barajul pentru EURO şi partidele din Liga Naţiunilor.

Şapte pase decisive are Ianis Hagi

Impresiile celor de la Rangers News sunt pozitive legate de prestaţiile lui Ianis Hagi,deşi acesta nu a marcat multe goluri. Însă în şapte partide a oferit şapte pase decisive şi jurnaliştii cu pricina cred că el poate progresa semnificativ.

ADVERTISEMENT

Românul figurează alături de Kent, Goldson sau Helander pe lista jucătorilor care ar putea nu peste mult timp să aducă importante surse de bani clubului prin vânzarea lor pe sume frumoase, ceea ce ar permite lui Rangers să aibă tot mai multă stabilitate financiară.

Fanii vor mai multe goluri de la român

Politica lui Rangers, cu investiţii deloc costisitoare, în comparaţie cu marea rivală Celtic, autoare a unor transferuri destul de scumpe, este considerată drumul corect în actuala situţie, un drum care poate permite clubului să beneficieze de stabilitate şi de o sănătate financiară care să evite unc alt colaps ca acela petrecut cu câţiva ani în urmă când Rangers a fost retrogradată în liga a patra.

ADVERTISEMENT

Dacă în privinţa paselor decisive Ianis Hagi se prezintă la un nivel bun problema este ca să înceapă să aibă mai multă eficienţă la finalizare, fanii lui Rangers aşteptănd să îl vadă mai des prezent pe lista marcatorilor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: