Fotbal international

Scoțienii râd pe seama transferului lui Ianis Hagi la Rangers. “Vor folosi banii ca să își poată ține luminile aprinse”

12.05.2020 | 10:14
Scotienii rad pe seama transferului lui Ianis Hagi la Rangers Vor folosi banii ca sa isi poata tine luminile aprinse
ADVERTISEMENT

Zilele trecute președintele clubului Viitorul Constanța, Gică Popescu, dădea o mulțime de detalii despre viitorul lui Ianis Hagi, afirmând cu tărie că fiul cumnatului său va rămâne la Glasgow Rangers, unde se simte foarte bine.

Declarația lui Gică Popescu luată în ironie de scoțieni

Declarația plină de siguranță a Baciului a stârnit însă ironii în presa scoțiană. Pandemia de coronavirus a făcut prăpăd și din punct de vedere financiar în această țară și pare imposibil ca la această să existe vreun club care să își poată permite să plătească 5 milioane de euro lui Genk pentru transferul definitv al românului.

ADVERTISEMENT

David Provan (63 de ani), fost fotbalist la Celtic și în naționala Scoției, și-a exprimat punctul de vedere în paginile tabloidului The Scottish Sun și este de părere că nicio echipă de fotbal din Scoția nu își permite să plătească 5 milioane de euro, clauza de cumpărare a lui Ianis Hagi.

Nici un club din Scoția nu are acești bani de transfer

„Trebuie să râd de speculaţiile fanteziste conform cărora Rangers este gata să plătească 5 milioane de euro pentru a-l transfera definitiv pe Ianis Hagi de la Genk.

ADVERTISEMENT

Dacă Rangers sau oricare alt club scoţian are 4 milioane de lire sterline, vor folosi banii pentru a ține luminile aprinse”, aluzie la ideea de supraviețuire și nimic mai mult în actualul context.

Genk va mări prețul pentru alt cumpărător

Cei de la Glasgow Rangers au declarat în repetate rânduri că Ianis Hagi este un jucător remarcabil și că ar avea un viitor strălucit pe Ibrox Park, dar una este ceea ce își dorește antrenorul Steven Gerrard și ceea ce speră suporterii și altele sunt datele problemei din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Problema este că dacă nu va ajunge la acordul cu alb-albaștrii din Glasgow, singurul club cu care s-au înțeles pentru suma de 5 milioane euro, belgienii de la Genk vor ridica ștacheta pentru un alt eventual cumpărător undeva între 8-10 milioane euro.

Lazio s-a orientat către un jucător columbian

O sumă care, dată fiind tulburarea financiară evidentă care a cuprins toată lumea sportului, nu numai fotbalul, din cauza pandemiei, cu greu o poate oferi cineva.

ADVERTISEMENT

Poate doar italienii de la Lazio, însă se pare că așteptarea acestora a luat sfârșit și echipa din capitala Italiei s-ar fi îndreptat hotărât spre columbianul Luis Suarez, de la divizionara secundă din Spania, Real Zaragoza.

ADVERTISEMENT
Tags: