Scoțienii se tem de un meci cu România în barajul pentru Euro 2020! Mihai Stoichiță: ”Asta mi-a spus observatorul meciului de la Madrid”

Traian Terzian   
în Echipa nationala
21/11/2019, 14:34
Scoțienii se tem de un meci cu România în barajul pentru Euro 2020! Mihai Stoichiță: ”Asta mi-a spus observatorul meciului de la Madrid”
Scoțienii se tem de un meci cu echipa națională a României în barajul Ligii Națiunilor pentru calificarea la Euro 2020

Scoțienii se tem de un meci cu echipa națională a României în barajul Ligii Națiunilor pentru calificarea la Campionatul European din 2020. Tricolorii au eșuat în încercarea de a obținbe biletele la turneul final din preliminariile clasice, iar acum așteaptă tragerea la sorți a play-off-ului din martie, acolo unde urmează să întâlnească în semifinale Scoția sau Islanda.

Scoțienii se tem de un meci cu România în barajul pentru Euro 2020: ”Suntem considerați cei mai periculoși”

”Observatorul meciului cu Spania de la Madrid era un scoțian care a lucrat și la Glasgow Rangers și îmi spunea că cei mai periculoși din play-off-ul pentru Euro suntem considerați noi”, a declarat directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, anunțând astfel că scoțienii se tem de o întâlnire cu România la barajul pentru Euro 2020.

”Exclus ca un antrenor să pregătească și naționala și o echipă de club, este un principiu al Federației pe care îl respect. Nu se pune problema de așa ceva. Nu se mai pune problema de selecționer străin în acest moment. Experiența cu Daum a fost una nereușită și nu se mai pune problema”, a mai spus oficialul FRF la Pro X.

”Postura de selecționer impune în primul rând să fii liber”

”Sunt vehiculate foarte multe nume, printre care și al lui Mirel Rădoi, de ce nu? Și Reghecampf poate fi o soluție la națională și Olăroiu și Boloni. Cosmin Olaroiu și-a spus clar părerea în legătură cu o posibilă colaborare. Noi trebuie să fim foarte atenți. Postura de selecționer impune în primul rând să fii liber, să poți să semnezi un contract, să ai carte de vizită, performanțe și bineînțeles aprecierea celor care te numesc, să ai curaj”, a precizat Stoichiță.

Cosmin Contra și-a anunțat demisia de la echipa națională a României după meciul pierdut în Spania, scor 0-5. Favorit să devină selecționer este Mirel Rădoi, antrenorul ce a dus naționala de tineret în semifinalele Campionatului European, iar pe următoarele locuri într-o astfel de ierarhie sunt Gică Hagi și Dan Petrescu.

După ratarea calificării direct din preliminariile clasice, speranțele primei reprezentative se leagă acum de barajul din Liga Națiunilor, a cărui tragere la sorți este programată la 22 noiembrie, de la ora 13:00, la Nyon. Tricolorii urmează să întâlneacă în deplasare Islanda sau Scoția în faza semifinalelor, la 26 martie 2020, urmând ca în cazul unei victorii să joace după cinci zile finala pentru accederea la turneul final.

Închide ×