Life

Scrisoarea de dragoste pe care un bărbat a primit-o de la soția lui analfabetă. Ce a vrut să spună femeia, de fapt, prin câteva desene

Un bărbat a primit o scrisoare de dragoste de la soția lui analfabetă. Mesajul a fost cu greu descifrat de specialiști, deoarece era un desen.
23.10.2022 | 18:30
Scrisoarea de dragoste pe care un barbat a primito de la sotia lui analfabeta Ce a vrut sa spuna femeia de fapt prin cateva desene
Ce a vrut să spună soția prin scrisoarea cu desen către soțul ei. Sursa foto: Gândul
ADVERTISEMENT

Scrisoarea unei femei din Sicilia, care nu știa să scrie, către soțul ei, plecat în Germania, a devenit virală. Femeia i-a transmis mesajul său bărbatului printr-un desen.

Scrisoarea ”secretă” a unei soții italience către soțul ei, plecat la muncă în Germania

Totul s-a întâmplat în anul 1973, când rata analfabetismului în Italia era de 5, 2%. Totodată, telefoanele erau un lux, despre rețele de socializare nici nu se punea problema, scrisorile fiind singura modalitate de comunicare.

ADVERTISEMENT

Femeia nu a apelat la ajutorul cuiva de la poștă pentru a-i scrie, ci a preferat să păstreze confidențialitatea, discutând cu soțul ei anterior despre cum avea să-i dea vești de acasă: prin desen.

Scrisoare
Scrisoarea integrala a femeii către sotul ei. Sursa foto: omofon.com

Scriitorul Gesualdo Bufalino, în cartea ”Lumina și durerea” a descifrat mesajul, după ce a identificat scrisoarea. Ulterior a făcut-o publică.

ADVERTISEMENT

”Dragul meu, să te știu departe, îmi rupe inima, iar eu, împreună cu cei trei copii ne gândim mereu la tine. Atât eu cât și cei doi copii mai mari suntem sănătoși; cel mic este bolnav, dar nu este nimic grav.

Sunt dezamăgită de faptul că la scrisoarea anterioară pe care ți-am trimis-o nu am primit un răspuns. Mama ta s-a îmbolnăvit, este în spital, și merg la ea zilnic. Să nu îți faci griji că voi merge la ea cu mâna goală și nici să nu te temi că lumea ne va bârfi: nu voi merge singură, fiul nostru mijlociu mă va însoți, iar cel mai mare va avea grijă de cel mic.

ADVERTISEMENT

M-am asigurat că micul nostru câmp a fost arat și însămânțat. Le-am oferit 150.000 de lire (aproximativ 500 de euro, astăzi-n.r.) celor doi muncitori cu ziua. În oraș s-au organizat alegeri. Conform instrucțiunilor bisericii, am votat pentru Democrația Creștină. Pentru Hammer și Sickle, înfrângerea a fost devastatoare: de parcă ar fi murit.

Dar indiferent cine câștigă, rezultatul este același. Pentru noi, săracii, nimic nu se schimbă: am săpat ieri, vom săpa și mâine. Măslinii noștri au făcut o mulțime de măsline, anul acesta. M-a costat 27.000 de lire (aproximativ 90 de euro-n.r.) să angajez doi băieți și un bărbat, unul să le scuture și doi să le adune.

ADVERTISEMENT

Am cheltuit încă 12.000 (aproximativ 40 de euro-n.r.) pentru teascul de măsline. Am reușit să obțin suficient ulei pentru a umple un borcan mare și unul mic. Îl pot vinde la prețul actual de 1.300 de lire (aproximativ 4 euro-n.r.) pe litru.

Inima mea se gândește la tine, iubirea mea îndepărtată. Mi-aș dori să pot fi cu tine chiar acum, mai ales că se apropie Crăciunul. Eu și cu cei trei copii ai noștri îți trimitem o îmbrățișare. La revedere, dragul meu; inima mea îți aparține și îți sunt devotată…”, a transmis femeia prin scrisoarea ei, potrivit omofon.com

Rata de analfabetism în Italia după 1973

Nici după 1973 situația ratei de analfabetism din Italia nu s-a îmbunătățit. De exemplu, în 2005 în Italia existau circa șase milioane de persoane care nu știau deloc să scrie și să citească.

Președintele Universității din Roma spunea că în Peninsula Apenina erau 981.570 italieni analfabeți, doar patru milioane de specialiști cu studii superioare, situația care reprezenta 7, 5% din populația adultă.

ADVERTISEMENT
Tags: