Fotbal intern

Scrisoarea deschisă a lui Keşeru către suporterii echipei naţionale. “Am obţinut un rezultat ruşinos. Mi-aş fi dorit să joc mai mult. Eram pregătit!”

Claudiu Keşeru a postat pe pagina sa de facebook o scrisoare deschisă pentru suporterii echipei naţionale prin care a dorit să le mulţumească acestora pentru sprijinul pe care România l-a avut...
29.06.2016 | 18:19
Scrisoarea deschisa a lui Keseru catre suporterii echipei nationale Am obtinut un rezultat rusinos Mias fi dorit sa joc mai mult Eram pregatit

Claudiu Keşeru a postat pe pagina sa de facebook o scrisoare deschisă pentru suporterii echipei naţionale prin care a dorit să le mulţumească acestora pentru sprijinul pe care România l-a avut în Franţa.

Imi pare rău că-ti scriu abia acum, dar ştiu că efectul e acelaşi, pentru că supărarea înca e foarte mare. Nu am ezitat, nu m-am ferit de tine, ştiu tot ce ne-ai reproşat, dar pur si simplu n-am putut să mă adun. Tu aşteptai de 8 ani să vezi naţionala din nou la un turneu final, eu aşteptam de o viată să joc pentru Romania într-o asemenea competiţie.

“Ştiu că e greu să crezi asta, pentru că rezultatul final e unul ruşinos, dar crede-ne… crede-ne că starea generală de spirit din lot în toata perioada asta a fost una de sacrificiu, dorinţă şi determinare. Asta aştepta toată lumea de la noi şi asta simţeam fiecare dintre cei 23 de jucatori. In perioada de pregătire dinaintea turneului şi in Franţa am avut cele mai bune condiţii pentru performantă, dar nu am reuşit-o. Nimeni nu este vinovat în afara de noi.

Am dat tot ce aveam mai bun din noi, chiar dacă întotdeauna e loc de mai bine, iar asta s-a întîmplat datorită ţie! Tu ne-ai impins de la spate şi ne-ai facut să ne simţim inepuizabili în meciul cu Franţa şi în mare parte din meciul cu Elveţia! Tu ne-ai ajutat să ne depăşim condiţia în multe momente şi ai făcut tot ce puteai pentru calificarea pe care o visa o ţară întreagă, dar noi din punct de vedere tehnic nu ne-am ridicat la nivelul aşteptat. Dacă am fi reuşit asta, sigur ne-am fi calificat mai departe din grupe.
Dacă s-ar face un clasament al suporterilor, tu ar trebui sa fii deja în finală.

Chiar dacă francezii şi albanezii au avut mai mulţi fani decît noi in tribune, tu ai făcut un spectacol total, o atmosferă incendiară şi ai arătat o deteminare extraordinară cînd ne susţineai. Din acest motiv, lumea in Franţa înca vorbeşte de tine. Chiar te-am simţit pe teren şi ai fost al 12-lea jucător al nostru. Ne pare nespus de rău ca noi, ceilalţi 11, nu ne-am ridicat nici macar la jumatate din nivelul tau…

Mi-aş fi dorit să ajut mai mult echipa naţionala la Campionatul European, pentru că imi doream asta mai tare ca orice si eram pregătit. Nu spun ca rezultatul ar fi fost altul cu mine în echipă contra Franţei sau Albaniei şi nu judec decizia antrenorului, însa rămîn cu regretul că nu am fost pe teren mai mult timp. M-am bucurat, în schimb, că te-am văzut pe tine “în teren” în toate cele 270 de minute din grupe şi asta e singurul lucru de care sînt mîndru.
De mine n-am cum să fiu mandru, chiar dacă m-am simţit determinat şi concentrat pe masură. Ceva a lipsit, din pacate, şi nu pot să mi-o iert. Pot doar să aştept şi să ma revanşez faţă de tine prin goluri, nişte goluri care imi doresc să facă să dispară golul pe care-l avem cu toţii în suflet acum. Iţi mulţumesc, “12”! Hai, Romania!