News

Scrisoarea emoționantă a unei fetițe din Suceava către primar. Copila i-a cerut edilului un telefon pentru cursurile online

06.05.2020 | 08:50
Scrisoarea emotionanta a unei fetite din Suceava catre primar Copila ia cerut edilului un telefon pentru cursurile online
Scrisoarea emoționantă a unei fetițe din Suceava către primar. Copila i-a cerut edilului un telefon pentru cursurile online. Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

O copilă din localitatea vasluiană Șuletea a impresionat o țară întreagă datorită unei scrisori prin care îi cere primarului un telefon mobil pentru a participa alături de ceilalți colegi la cursurile online. Fetița i-a promis edilului Ciprian Robert Tamaș că îi va înapoia banii din propria alocație.

O fetiță a impresionat prin intermediul unui rugăminți adresate primarului

Închiderea instituțiilor de învățământ a dus la o problemă majoră în rândul elevilor care locuiesc în special la țară și nu dispun de mijloace de comunicare cum ar fi telefonul, tableta sau calculatorul. Foarte mulți copii nu reușesc să țină pasul cu lecțiile online tocmai din cauza acestui lucru.

ADVERTISEMENT

Este și cazul unei copile din comuna Șuletea, județul Vaslui, care i-a scris primarului din localitate o scrisoare prin care-i cerea un telefon mobil pentru a ține pasul cu școala. Fetița mai are alți 7 frați fiind conștientă că singura cale de a răzbi în această viață este educația.

Cea a impresionat la scrisoarea pe care eleva i-a trimis-o primarului Ciprian Robert Tamaș este faptul că acesta vrea să-i înapoieze acestuia banii pentru telefonul mobil din propria alocație care oricum nu este prea mare, doar 150 lei. Edilul a făcut publică scrisoarea copilei mărturisind că o va ajuta.

ADVERTISEMENT

Scrisoarea emoționantă scrisă de copila din județul Vaslui, primarului

„Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online.

Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon.

ADVERTISEMENT

Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii.

Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, a scris copila în scrisoare, potrivit postării de primar făcute pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Răspunsul edilului din comuna vasluiană nu a întârziat să apară, dându-i fetiței un răspuns afirmativ. Așadar, fetița va primi din partea lui Ciprian Robert Tamaș un telefon în perfectă stare de funcționare pentru a-și face în continuare temele.

În plus, primarul din județul Vaslui a mai transmis pe pagina sa de socializare că până la finalul acestei săptămânii elevii care nu dispun de Internet vor avea posibilitatea să acceseze rețeaua de WI-FI din câteva puncte stabilite în fiecare sat.

DAA!Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la…

Posted by Ciprian Robert Tamas on Tuesday, May 5, 2020

„DAA! Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat!

Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile!

Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație!

Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online!

Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!”, a precizat primarul pe contul de Facebook.

 

ADVERTISEMENT
Tags: