Fotbal intern

Scrisoarea emoţionantă a lui Dan Alexa pentru suflarea rapidistă: “Nu regret!”

Dan Alexa a ales să renunţe la funcţia de antrenor al echipei Rapid Bucureşti, toate acestea după ce Curtea de Apel a acordat un nou termen în ceea ce priveşte falimentul formaţiei din...
21.07.2016 | 23:59
Scrisoarea emotionanta a lui Dan Alexa pentru suflarea rapidista Nu regret

Dan Alexa a ales să renunţe la funcţia de antrenor al echipei Rapid Bucureşti, toate acestea după ce Curtea de Apel a acordat un nou termen în ceea ce priveşte falimentul formaţiei din Giuleşti.

Acesta a ţinut să scrie o scrisoare emoţionantă pentru suporterii Rapidului.

“Dragă Rapid, 

M-am decis să urc din mers în vagoanele tale vişinii în urmă cu un an de zile, cărînd în spate un rucsac de vise. Am reuşit să-ţi schimbăm  împreună direcţia şi ma un momeent dat, eu şi cei care s-au urcat alături de mine în vagoane am sperat că vom putea urla de fericire că Rapid este în sfîrşit pe drumul cel bun. Şi totuşi cineva a schimbat macazul. Acum te-ai întors din drum şi te îndrepţi cu o viteză şi mai ameţitoare spre acelaşi dezastru. Ar fi multe de spus…Întotdeauna e mai mult de spus. Astăzi am coborît…Cu privirea în jos dar cu capul sus…Mă simt obosit şi rememorez prima întîlnire cu această zonă de imaginile lui Răducanu, Lupescu, Manea, Motroc, Dan Coe, Neagu, Nichi Dumitriu…Sau de vocile a mii de rapidişti. Astăzi nu mai cîntă nimeni, nu mai au forţă să spună ceva…De ce încă un club uriaş a intrat în zona aceea de nepăsare superioară pe care se întemeiază din păcate parcă toate eşecurile din fotbalul nostru? Toată tristeţea care mă încearcă nu mă face mai slab şi nici mai puternic…Doar uman! Şi uneori e atît de greu să fii om şi să nu poţi schimba nimic.

Nu regret nici o secundă că am luptat pentru tine în acest moment greu al existenţei tale. Nu regret nimic din aventura comună pentru că a fost o onoare să fac parte din ea. 

P.S. Vreau să mulţumesc tuturor suporterilor acestui club pentru că au reuşit să treacă peste orice şi să lupte alături de noi, pentru istoria şi numele clubului Rapid Bucureşti. Dragi prieteni am muncit aproape gratis, dar am făcut-o cu entuziasm şi pasiune pentru aceste culori, pentru fotbal, pentru voi oameni minunaţi care vă adunaţi alături de echipă la fiecare meci. Am luptat ca Rapid să existe! Am tras de fiecare jucător în parte, am reuşit să-i conving să nu plece chiar şi atunci cînd normalitatea trebuia să-i împingă spre o despărţire firească. Am strîns acest grup fantastic lîngă mine în speranţa că Rapid nu va muri şi le mulţumesc că au fost alături de mine necondiţionat. Regret nespus ceea ce se întîmplă, regret că fotbalul românesc pierde încă o echipă de tradiţie cu o istorie incredibilă. 

Am fost căpitan atît timp cît am fost fotbalist şi m-am simţit responsabil. În calitate de antrenor mă simt şi mai responsabil şi am constatat că e normal să rămîn pînă la final. Am decis să plec ultimul pentru că asta am simţit. Dar nu am să o fac înainte să vă mulţumesc pentru tot. Ştiu cîtă durere zace în fiecare dintre voi, vă cunosc fidelitatea oarbă şi sînt convins că nimic nu poate schimba acest sentiment de neputinţă şi frustrare. Nu am cum să vă împac inimile şi nici nu am să încerc. Doar să vă mulţumesc.

Dan Alexa”, este mesajul postat de fostul antrenor al Rapidului.