Fotbal intern

Scrisoarea lui Grigore Arezanov, cel care i-a încheiat cariera lui Ilie Balaci: “Am fost şi bătut la Craiova”

21.10.2018 | 14:11
Scrisoarea lui Grigore Arezanov cel care ia incheiat cariera lui Ilie Balaci Am fost si batut la Craiova

Grigore Arezanov este fostul jucător de fotbal care l-a faultat pe Ilie Balaci într-un meci FC Baia Mare – Universitatea Craiova, pe când “Minunea Blondă” avea doar 27 de ani. Astăzi, 21 octombrie 2018, Ilie Balaci a murit din cauza unui infarct.

Arezanov a cauzat accidentarea care i-a pus capăt carierei fotbalistice a celui care a fost Balaci, iar fostul fundaş trăieşte de atunci cu un mare regret. Fostul jucător de la Baia Mare spune că intrarea sa a fost una corectă şi a povestit două momente în care a fost urmărit de ce s-a întâmplat la acel meci: “Când fiul meu, Marc, era puşti. Acum are 38 de ani. L-am dus la fotbal, la o selecţie, şi când i-au văzut numele au zis: ‘Mă, chiar eşti băiatul lui Arezanov? Du-te, tată, acasă, nu la fotbal!’. Şi azi, îţi spun, sunt oameni care mă văd şi zic: ‘Uite, ăla, cu Balaci’. Au trecut atâţia ani, mi-am şters din urechi fluierăturile tribunelor, dar tot nu scap! Am fost şi bătut, la Craiova, în ’85! Oltenii au vrut să se răzbune.

Scrisoarea lui Grigore Arezanov, cel care i-a încheiat cariera lui Ilie Balaci

Colonelul Frăţilă mi-a spus înaintea meciului să nu intru, dar am vrut să joc pentru că mă ştiam cu sufletul curat. Când am fost anunţat, la staţie, s-au suit oltenii pe garduri de ciudă! Cum primeam mingea, cum pasam, îi vedeam pe adversari că vor să mă ‘rupă’. Irimescu mi-a spus cu gura lui asta, pe teren, deşi fusesem colegi la naţionalele de juniori”, a spus Grigore Arezanov pentru Gazeta Sporturilor, după care acesta a recreat mesajul din scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Ilie Balaci, imediat după ce l-a faultat:

“Ilie, dacă tu crezi că eu sunt vinovat pentru accidentarea ta, eu sunt de acord să nu mai joc până te refaci şi sunt de acord să-ţi plătesc şi medicamentele”.

 

Tags: