News

Scrisoarea sfâșietoare a unui tată pentru fiul lui mort în incendiul din Colectiv, după ce statul a făcut o gafă impardonabilă

23.08.2020 | 14:21
Scrisoarea sfasietoare a unui tata pentru fiul lui mort in incendiul din Colectiv dupa ce statul a facut o gafa impardonabila
ADVERTISEMENT

Narcis Hogea, tatăl unui dintre tinerii morți la Colectiv, a anunțat că a fost somat să plătească 100 de lei cheltuieli judiciare ca să evite executarea silită. Într-o scrisoare adresată fiului său și publicată pe Facebook, Hogea impută statului român nepăsarea cu care tratează  tragerea la răspundere a celor vinovați  pentru tragedie.

Somația de plată vine după ce, în luna iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea făcut de 10 rude ale celor care și-au pierdut viața prin care cereau grăbirea anchetei legate de modul în care victimele din Colectiv au fost îngrijite în spitalele românești.

ADVERTISEMENT

Prin decizia ÎCCJ din iunie, rudele celor din Colectiv au fost obligați la plata cheltuielilor judiciare, iar acum statul român îi amenință cu executarea silită, situație care a provocat revolta lui Narcis Hogea.

”Cum îndrăznim să cerem procurorilor să finalizeze cercetările”

Prezentăm integral postarea de pe Facebook a lui Narcis Hogea:

Salut, dragul nostru Alexandru,
Au trecut 4 ani si 9 luni. Cum este Raiul astăzi? Cum se vede viața noastră de acolo? Dupa cum îți spuneam în iunie, statul roman ne-a “tras de urechi” că am îndrăznit să cerem urgentarea dosarului în care sunt anchetați criminalii voștri, obligându-ne la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare. Mai mult decât atât, zilele trecute am primit o somație pentru plata sumei respective dacă nu vrem să fim executați silit.  Le “înțeleg” raționamentul.

ADVERTISEMENT

Cum îndrăznim noi, câțiva părinți ai căror copii au murit la Colectiv, să le cerem procurorilor ce se ocupă de acest caz, să finalizeze cercetările și să trimită dosarul în instanță? Nu au trecut decât 3 ani și 10 luni de când am depus plângerea penală. Suntem chiar tupeiști, având în vedere că procesul mineriadei este abia la început.  Cum îndrăznim să cerem trimiterea în judecată a lui Arafat? Ce reprezintă Apuseni, Siutghiol, Colectiv? Doar câțiva morți care nu-l pot opri pe marele Zeus- Arafat să fie în continuare salvatorul românilor.

Cum îndrăznim să-l acuzăm pe Bănicioiu, cel mai mare ministru al sănătății de pe planetă, de moartea copiilor noștri. Ce știm noi prin ce trecea el, “săracul”, în perioada aceea. Noi eram prin spitale, bucurându-ne împreună cu copiii noștri de cele mai bune condiții posibile. În acest timp Arafat, Bănicioiu și restul găștii criminale descopereau că Mecanismul Uniunii Europene pentru protecţie civilă este o prostie, chiar dacă, până atunci fusese activat de guverne europene pentru salvarea cetățenilor lor. Săracii de ei se gândeau la bugetul țării, pentru că nu-i așa, banii de la ministerul sănătății nu sunt pentru oricare contribuabil român, ei sunt păstrați pentru cazuri importante. Nu se știe când îl apucă cufureala pe vreun deputat sau senator și trebuie transportat de urgență în cel mai bun spital al lumii.

ADVERTISEMENT

Cum îndrăznim să ne legăm de Ponta, veșnica tânără speranță din politica românească, școlit în diverse cercuri importante. El, prim ministrul României în 2015, era plecat din țară la momentul Colectiv și nu are nicio responsabilitate în gestionarea crizei. Mai mult decât atât și-a dat demisia în 4 noiembrie 2015. Săracul de el, a pătimit prea mult!

În rest despre noi, numai de bine. Aceeași durere care se amplifică prin conștientizarea neputinței noastre de a face dreptate în numele vostru. Ai grijă de tine, fiule! Te iubim”.

ADVERTISEMENT

În 2016, familiile victimelor au depus o plângere penală prin care au reclamat modul în care răniții au fost tratați în spitale. Încă primele zile de după tragedie, au apărut informații referitoare la infecțiile luate din spitale de pacienți, care ar fi putut provoca decesul unora dintre victime, scrie Libertatea. De asemenea, responsabililor din domeniul sanitar li s-a imputat că nu au recurs imediat la ajutor extern pentru tratarea  răniților.

ADVERTISEMENT