Life

Scrisoarea unui medic diagnosticat cu COVID pentru românii care nu cred în coronavirus: Boala există! Consecinţele sunt devastatoare

01.07.2020 | 21:41
Scrisoarea unui medic diagnosticat cu COVID pentru romanii care nu cred in coronavirus Boala exista Consecintele sunt devastatoare
ADVERTISEMENT

Un medic din Iași, infectat cu noul coronavirus, trage un semnal de alarmă pentru cei care nu cred în existența lui COVID-10. Virusul chiar există, iar consecințele lui sunt devastatoare.

Acesta susține că, într-adevăr, persoanele în vârstă, care suferă și de alte boli, sunt cele mai vulnerabile, dar cei care răspândesc virusul sunt tinerii care nu cred și nu respectă restricțiile.

ADVERTISEMENT

Medicul Ion Albu a prezentat, în detaliu, prin ce trece un pacient testat pozitiv cu COVID-19. În plus, chiar el s-a luptat 20 de ani cu o boală extrem de dură.

Mărturii cutremurătoare ale unui medic testat pozitiv cu COVID-19

“Mă numesc Ion Albu, am 68 de ani, sunt medic primar, doctor în științe medicale și încă lucrez la Spitalul Județean “Sf. Pantelimon” Focșani. Am să încerc să fiu cât se poate de direct, sincer și scurt.

ADVERTISEMENT

De 20 de ani am hepatită cronică autoimună, pentru care iau tratament cu medicamente de scădere a imunității. Inițial, a fost o hepatită B (boală profesională, luată de la bolnavi, când operam), care apoi a devenit autoimună.

Am fost internat 5 săptămâni în spital pentru bronhopneumonie cu COVID, complicată cu hidropneumotorax (apa și aer în plămânul stâng+chist hidro -aeric). Acum sunt acasă, revenirea este lungă și înceată și mai necesită încă o intervenție chirurgicală pe plămânul stâng + recuperare (minimum 5-6 luni). Am să abordez subiectul covid.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, în tară, sunt 2 atitudini în populația țării. Cei care cred în existența covid-ului și cei care nu cred. Primii sunt cei care au făcut boala (și familiile lor) + cadrele medicale din spitale care s-au confruntat cu ea.

Medicul a testat pe propria piele cum este să fii infectat cu noul coronavirus. Ce simți, ce gânduri îți trec prin minte și ce te ajută să te menții pe linia de plutire a speranței.

ADVERTISEMENT

A doua categorie o reprezintă persoanele tinere care nu au făcut-o, sau au făcut-o și a trecut neobservată. Am să vă transmit observațiile mele, atât ca medic, cât și ca bolnav. Boala EXISTĂ!

COVID-19 este necruțător. Consecințele sunt extrem de grave

Are o contagiozitate, foarte mare la persoanele cu risc crescut: bătrâni, bolnavi cu boli asociate care scad imunitatea. La tineri sau cei cu imunitatea normală, poate să nu apară sau să treacă neobservată. De aceea, persoanele care nu cred în covid sunt în general persoane tinere. Multe persoane tinere sunt purtătoare de covid și nu știu.

Faptul ca ele sunt cele mai mobile în societate și, de multe ori ori, nu știu că sunt infectate, transmit virusul celor cu risc. Unele din aceste persoane au un grad de cultură medicală scăzut sau chiar nu le pasă. Persoanele în vârstă sau cu risc crescut sunt mai temătoare, de obicei respectă măsurile de prevenție.

Ce se întâmplă când apare un tânăr purtător din familie, sau din afara ei, care nu respectă regulile de preventie. Îi infectează.Fac apel la tineri să respecte regulile de prevenție, pentru că ei sunt principalul factor de răspândire a bolii.

După părerea mea, virusul a fost creat în laborator. Sunt multe cercetări ale unor specialiști prestigioși, independenți, care au semnalat acest fapt. Manipularea nu poate ascunde adevărul.

Dacă a scăpat dintr-un laborator, sau a fost eliberat intenționat, nu pot să mă pronunț. Viitorul va stabili acest fapt. Un lucru știu. Consecințele lui sunt dezastruoase pe plan medical, economic și social.

În concluzie, virusul cu adevărat există, are contagiozitate extrem de mare la persoanele în vârstă si la cei cu boli asociate grave, cu imunitatea scăzută.

Poate evolua grav și la tineri, dacă îi prinde cu imunitatea scazută: oboseală, stres, etc.  De aceea, uneori mai mor și tineri. Sper ca observațiile mele să facă populația sa înțeleagă mai bine fenomenul medical covid.

Cu stima! Dr. Ion Albu”

ADVERTISEMENT