News

Noile prețuri la biletele şi abonamentele Metrorex şi STB au intrat în vigoare. Ce îi așteaptă pe călătorii din București

Odată cu data de 1 august, au intrat în vigoare noile prețuri la bilete și abonamente Metrorex și STB.
01.08.2021 | 08:42
Noile preturi la biletele si abonamentele Metrorex si STB au intrat in vigoare Ce ii asteapta pe calatorii din Bucuresti
Preţul biletelor la STB şi Metrorex creşte de la 1 august. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
01-08-2021
05:42

Noile prețuri sunt valabile începând de astăzi!

Schimbarea tarifelor și a titlurilor de călătorie a devenit oficială de astăzi, 1 august. De acum, călătorii vor plăti 3 lei pentru un drum cu autobuzul sau cu metroul, dar vor avea parte și de bilete și abonamente integrate. 

A devenit oficial – Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunţat că începând cu 1 august, Metrorex şi STB îşi vor armoniza oferta comercială. Discutăm despre primul pas făcut spre integrarea transportului în comun din Bucureşti şi zona metropolitană.

Concret, în Capitală vor fi introduse biletele şi abonamentele comune. Astfel, un bilet comun STB / Metrorex va costa nu mai puţin de 5 lei. De asemenea, ministerul a mai precizat că armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară.

ADVERTISEMENT

Scumpiri de bilete şi abonamente pentru Metrorex şi STB

Potrivit Ministerului Transporturilor, biletele comune oferă acces pentru 90 minute în reţeaua supraterană, împreună cu un acces la reţeaua de metrou. O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.

Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul şi 90 de minute în transportul în comun terestru. Dacă ne raportăm la abonamente, trebuie să ştiţi că unul valabil pentru 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex tot pentru 24 de ore va fi 14 lei.

ADVERTISEMENT

Noutatea la abonamentele de 24 şi 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noţiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Un alt detaliu interesant este acela că ambele societăţi introduc şi opţiuni favorabile pentru companiile care doresc să îşi susţină angajaţii să folosească transportul în comun.

ADVERTISEMENT

Vor exista şi abonamente de o lună, 6 luni şi 12 luni. Preţurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre reţele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

ADVERTISEMENT

”Armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară. În cazul STB, o călătorie, de pildă, creşte de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziţionate cu 25 lei).

În cazul metroului, preţul unei călătorii creşte de la 2,5 lei la 3 lei. Menţionăm că, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a preţurilor a fost în 2014”, a mai transmis Ministerul Transporturilor.

Instituţia precizează că ”încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condiţiile de călătorie – prin investiţiile pe care cele două companii le vor putea efectua”.

”Atât Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât şi Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, îi încurajează pe bucureşteni să opteze pentru un transport în comun terestru şi cu metroul.

La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluţie pentru degrevarea traficului şi o alternativă mai puţin poluantă la traficul auto”, a mai transmis Ministerul Transporturilor

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României