ADVERTISEMENT
News

Scumpiri de bilete şi abonamente la Metrorex şi STB. Călătoria cu tramvaiul va costa dublu, biletele vor fi comune

Au fost anunţate scumpiri importante de bilete şi abonamente la Metrorex şi STB începând cu 1 august
Autor: Alexandru Năstase | 13.07.2021 | 10:33
Scumpiri de bilete şi abonamente la Metrorex şi STB. Călătoria cu tramvaiul va costa dublu, biletele vor fi comune
Preţul biletelor la STB şi Metrorex creşte de la 1 august. Sursa foto - hepta.ro

A devenit oficial – Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunţat că începând cu 1 august, Metrorex şi STB îşi vor armoniza oferta comercială. Discutăm despre primul pas făcut spre integrarea transportului în comun din Bucureşti şi zona metropolitană.

ADVERTISEMENT

Concret, în Capitală vor fi introduse biletele şi abonamentele comune. Astfel, un bilet comun STB / Metrorex va costa nu mai puţin de 5 lei. De asemenea, ministerul a mai precizat că armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară.

Scumpiri de bilete şi abonamente pentru Metrorex şi STB

Potrivit Ministerului Transporturilor, biletele comune oferă acces pentru 90 minute în reţeaua supraterană, împreună cu un acces la reţeaua de metrou. O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.

ADVERTISEMENT

Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul şi 90 de minute în transportul în comun terestru. Dacă ne raportăm la abonamente, trebuie să ştiţi că unul valabil pentru 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex tot pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Noutatea la abonamentele de 24 şi 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noţiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant este acela că ambele societăţi introduc şi opţiuni favorabile pentru companiile care doresc să îşi susţină angajaţii să folosească transportul în comun.

Vor exista şi abonamente de o lună, 6 luni şi 12 luni. Preţurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre reţele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

ADVERTISEMENT

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

”Armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară. În cazul STB, o călătorie, de pildă, creşte de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziţionate cu 25 lei).

ADVERTISEMENT

În cazul metroului, preţul unei călătorii creşte de la 2,5 lei la 3 lei. Menţionăm că, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a preţurilor a fost în 2014”, a mai transmis Ministerul Transporturilor.

Instituţia precizează că ”încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condiţiile de călătorie – prin investiţiile pe care cele două companii le vor putea efectua”.

ADVERTISEMENT

”Atât Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât şi Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, îi încurajează pe bucureşteni să opteze pentru un transport în comun terestru şi cu metroul.

La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluţie pentru degrevarea traficului şi o alternativă mai puţin poluantă la traficul auto”, a mai transmis Ministerul Transporturilor

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!