News

Scumpiri pe bandă rulantă înainte de Paște! Cât costă carnea de miel

09.04.2019 | 09:58
Scumpiri pe banda rulanta inainte de Paste Cat costa carnea de miel
Paștele aduce scumpiri. Cât costă carnea de miel în piețe

Paștele aduce scumpiri la alimentele tradiționale pentru această perioadă, iar românii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a avea pe masă carne de miel. Chiar și așa, în piețele bucureștene, oamenii deja stau la cozi pentru a face aprovizionarea pentru sărbătorile pascale.

Cât costă ouăle și mielul pentru masa de Paște

Comercianții sunt conștienți de faptul că cererea este mare în această perioadă, așa că au umblat la prețuri. Astfel, în piețele din București, un kilogram de carne de miel costă 25 de lei. De asemenea, prețurile pentru un miel întreg se învârt undeva în jurul a 300 de lei.

De asemenea, prețurile cresc în această perioadă și la ouă. Crescătorii se așteaptă ca în această lună să vândă aproape dublu față de o lună obișnuită. Deși la ferme ouăle se vând cu câteva zeci de bani bucata, în unele piețe un ou a ajuns să coste acum 1 leu, iar în marile magazine, caserolele cu zece ouă se vând chiar și cu 9 lei.

Românii care vor să aibă carne de miel pe masa de Paște trebuie să scoată din buzunar o sumă considerabilă

Ce au stabilit crescătorii de ovine legat de prețul la carnea de miel

România este al patrulea mare crescător de oi din UE, dar chiar și așa țara noastră a important în urmă cu doi ani carne de ovine în valoare de 3,5 milioane de euro. Anul acesta, crescătorii de oi din țară s-au pregătit temeinic pentru Paște, iar mii de miei vor fi sacrificați cu ocazia Nașterii Domnului.

Spre exemplu, în județul Gorj, vor fi tăiați 4000 de miei, conform unor estimări ale reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Fermierii au stabilit ca prețul pentru un kilogram de carne să fie la fel ca cel din perioada similară a anului trecut.

„Din ce am discutat cu crescătorii de ovine, aceştia s-au orientat la un preţ aproximativ de 25 de lei pentru un kilogram de miel. Preţul este la fel ca cel de anul trecut. Mieii vor fi mai mari pentru că vor avea mai mult timp să crească“, a declarat directorul DSVSA Gorj, Nicolae Călescu, pentru adevărul.ro.